Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Prima pagina » Noutati » Novatech Nspire Pro 2540 cu hard disk hibrid

Novatech Nspire Pro 2540 cu hard-disk hibrid

01 iulie 2011
Un laptop puternic nu trebuie să coste o avere, așa cum demonstrează compania britanică Novatech cu notebookul lor, Nspire Pro 2540.
Novatech Nspire Pro 2540 cu hard-disk hibrid

Componentele de mare viteză prevăzute pe notebookul Nspire Pro 2540 asigură laptopului putereade procesare necesară pentru a face față oricărei provocări. Procesorul Intel Core i5-2540M face parte din linia de procesoare Intel Sandy Bridge, iar puterea sa de procesare a asigurat folosirea mai multor aplicații în același timp în condiții optime de lucru.

Punctul forte al acestui notebook îl reprezintă unitatea de stocare, un model hybrid de 500 GB ce combină un HDD obișnuit cu un SSD. Seagate Momentus XT Hybrid are o capacitate de stocare de 500 GB la o viteză mai mică, și 4 GB la o viteză mai mare, tipică SSD-ului. SSD-ul asigură o pornire și o încărcare rapidă a programelor, în timp ce HDD-ul menține prețul produsului la un nivel mic și permite o capacitate mai mare de stocare.

Pe lângă procesorul ce se dovedește a fi mai mult decât suficient, menționăm și prezența plăcii video dedicate nVIDIA GeForce GT 520M ce poate face față celor mai noi jocuri video la o calitate excepțională.

Probabil că vă gândiți că pentru asemenea performanțe trebuie să și plătiți mult, dar nu este chiar așa, notebookul Nspire Pro 2540 costă 600 de lire, fără un sistem de operare pre-instalat. Novatech poate să livreze laptopul și cu sistemul de operare Windows 7 Home Premium dar acest lucru va adăuga 90 de lire la prețul sistemului.

Calitatea sunetului este mai bună decât majoritatea laptopurilor, ce face din vizionarea filmelor o adevărată experiență cinematică. Nici ecranul nu se lasă mai prejos, cu o diagonală de 15.6 inch nu putem spune că este cel mai mare de pe piață dar reușește să ofere imagini clare și culori vii.

Majoritatea laptopurilor cu asemenea specificații sunt categorizate drept desktop replacement, însemnând un ecran mare dar și o greutate pe măsură. În cazul notebookul Nspire Pro, greutatea nu depășește 2.6 kg, astfel reuțind să combine performanțele uimitoare cu portabilitatea.

La capitolul conectivitate, Nspire Pro 2540 oferă 2 porturi USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, un port HDMI și un cititor de carduri.

Novatech Nspire Pro 2540

Sursa: computeractive.co.uk