Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Noua generație de procesoare de la Intel ce suportă DirectX 11

Noua generație de procesoare de la Intel ce suportă DirectX 11

10 ianuarie 2011
Tehnologia "Ivy Bridge" va fi integrată pe noile procesoare de la Intel pentru a suporta DirectX 11
Noua generație de procesoare de la Intel ce suportă DirectX 11

 

Intel dorește să integreze o unitate de procesare grafică (GPU) DirectX 11 în generația următoare de procesoare numită Ivy Bridge. Această implementare va permite unității de procesare accelerată (APU) să concureze cu seria de chip-uri Advanced Micro Devices Fusion, ce au deja suport DirectX 11.

“Intel va integra această tehnologie in generația viitoare de chip-uri pentru laptop si desktop PC, dar tehnologia va fi deja utilizată în diverse aplicaţii până atunci[…] Uitându-ne la program, nu am considerat că… este momentul potrivit. Nu se folosește atât de mult,” a spus Mooly Eden, vice-președinte și manager general al grupului de clienți PC de la Intel.

Ultimele procesoare Intel Core i “Sandy Bridge” sunt prevăzute cu Directx 10.1 și nu suportă tehnologia GPGPU. GPU-urile moderne de la AMD/ATI sau Nvidia suportă in totalitate DirectX 11 și prezintă și alte avantaje ce îmbunătățesc calitatea jocurilor video și de asemenea permit folosirea procesoarelor grafice pentru uz general.

Cum Ivy Bridge va fi construit folosind tehnologia 22nm, Intel va putea integra mai multe funcții pe chip. Ca exemplu, se zvonește ca Ivy Bridge va avea 24 de stream-uri in comparație cu cele 12 ale chip-ului Sandy Bridge.

 Sursa: xbitlabs.com