Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Intel dezvoltă tehnologia Light Peak pentru conectivitate de mare viteză

Intel dezvoltă tehnologia Light Peak pentru conectivitate de mare viteză

12 ianuarie 2011
Light Peak este o tehnologie nouă, creată să conecteze dispozitivele electronice între ele prin intermediul fibrei optice de mare viteză.
Intel dezvoltă tehnologia Light Peak pentru conectivitate de mare viteză

Light Peak aduce tehnologia optică către mainstream. Light Peak este o tehnologie nouă creată să conecteze dispozitivele electronice între ele prin intermediul fibrei optice de mare viteză.

 Light Peak oferă lățime de bandă începând de la 10 Gb/s cu posibilitatea creșterii până la 100 Gb/s în următorul deceniu. La 10 Gb/s puteți transfera un film Blu-Ray în mai puțin de 30 de secunde. De asemenea, tehnologia optică oferă posibilitatea pentru conectori mai lungi, subțiri și cabluri mai flexibile decât până acum. Light Peak are și opțiunea de a rula mai multe protocoale simultan pe un singur cablu, permițând tehnologiei să conecteze mai multe dispozitive periferice, monitoare, hard-disk-uri și altele. Cei de la Intel speră sa vadă tehnologia Light Peak integrată in sisteme de calcul si perifice începând cu anul acesta.

Datorită atenuării, zgomotului și a altor factori, cablurile existente in sistemele de calcul se apropie de limitele practice pentru viteză și lungime. Tehnologia optică folosită in data center si telecomunicații nu are aceste limitări din moment ce transmite informație folosind lumină și nu electricitate.intel lightpeak

 Light Peak este alcătuit dintr-un chip controller și un modul optic ce vor fi introduce în platformele ce suportă această tehnologie.

Modulul optic face conversia dela electricitate la lumină si vice-versa, folosind lasere în miniatură și detectoare fotonice. Controller chip-ul, provenit de la Intel, oferă posibilități de schimbare a protocoalelor pentru suportul mai multor protocoale pe un singur cablu.

 Astăzi, ca să conectați un monitor la un sistem de calcul aveți nevoie de un cablu pentru monitor și un conector pentru acel cablu. De asemenea, dacă vreți să conectați un proiector veți mai avea nevoi e de încă un cablu și un conector. Controller-ul Light Peak implementează multi-protocol. Această trăsătură inovativă va face ca transferul de date să se producă mai rapid iar modurile de conectare vor fi simplificate.

 

intel lightpeakintel lightpeak