Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » LaCie Little Big Disk cu tehnologia Thunderbolt

LaCie Little Big Disk cu tehnologia Thunderbolt

25 februarie 2011
Tehnologia Intel Thunderbolt, cunoscută anterior drept Intel Light Peak, a intrat pe piață iniţial prin intermediul noilor notebookuri de la Apple, MacBook Pro.
LaCie Little Big Disk cu tehnologia Thunderbolt

LaCie a anunțat astăzi LaCie Little Big Disk prevăzut cu noua tehnologie Thunderbolt dezvoltată de echipa Intel și, adusă iniţial pe piața de desfacere prin intermediul notebookurilor lansate ieri de Apple, anume prin noua gamă MacBook Pro. Destinat stocării masive de date, LaCie Little Big Disk va ridica ștacheta în ceea ce privește transferul de date, oferind o viteză de până la 10 GB/s.

Tehnologia Thunderbolt este o inovație în domeniul dispozitivelor periferice și reprezintă viitorul dispozitivelor mobile. În curând vei putea transporta puterea și funcționalitatea unui workstation într-un dispozitiv compact”, a spus Philippe Spruch, director și manager general LaCie. „LaCie este încântată să fie prima companie ce integrează tehnologia Thunderbolt în LaCie Little Big Disk.”

 „Intel consideră că tehnologia Thunderbolt, alături de dispozitivele de stocare și afișaj ale companiei LaCie, va aduce un nou nivel de performanță și simplitate utilizatorilor”, a spus Jason Ziller, director Thunderbolt Planning and Marketing, Intel Corporation.

Tehnologia Thunderbolt oferă o lățime de bandă impresionantă la 10 Gbps și rulează pe două protocoale (PCI Express și DisplayPort) simultan printr-un singur cablu, pentru conectivitate cu dispozitive perfomante precum Little Big Disk și display-uri de înaltă rezoluție. Thunderbolt transportă informația printr-un singur cablu către dispozitivele periferice cu o viteză uimitoare și facilitează back-up-ul sistemului în câteva minute.

 LaCie Little Big Disk poate oferi o mulțime de streamuri video HD și poate reda fișiere multimedia ore întregi de fără a sacrifica performanțele.