Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Intel confirmă introducerea tehnologiei anti furt în procesoarele Sandy Bridge

Intel confirmă introducerea tehnologiei anti-furt în procesoarele Sandy Bridge

20 decembrie 2010
Intel a confirmat introducerea tehnologiei anti-furt în procesoarele Sandy Bridge, măsură ce vine în întâmpinarea nevoilor corporate în ceea ce priveşte tehnica de calcul utilizată de diversele companii.
Intel confirmă introducerea tehnologiei anti-furt în procesoarele Sandy Bridge

Deşi Intel nu a oferit detalii precise legate de acest tip de securitate, reprezentantul companiei – David Allen a confirmat intenţia de a include posibilitatea de a opri de la distanţă sistemele bazate pe procesoarele Sandy Bridge cu ajutorul unei console de administrare, informează Bit-tech.net.

Allen a explicat că departamentele IT ale companiilor vor putea să configureze laptopurile cu procesoare Sandy Bridge să se dezactiveze la comandă prin punerea la dispoziție a unui buton kill-switch acționat de la distanță, care va face ca laptopurile pierdute sau furate să devină inutilizabile.

În timp ce tehnologia nu este altceva decât o îmbunătățire adusă altor tehnologii anti-furt care sunt deja disponibile pe unele platforme Intel, acest lucru indică faptul că Intel îndreaptă Sandy Bridge către marile corporații. Din păcate, însă, nu există încă semne că acest tip de tehnologie va fi disponibilă și pentru consumatori, ca o replică la tehnologia Apple Mobile Me care rulează pe iPhone și iPad.