Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Intel Ivy Bridge va oferi performanțe mai mari cu 20-30% față de predecesorul său, Sandy Bridge

04.02.2011

Noua generație de procesoare Intel bazate pe tehnologia 22nm Ivy Bridge va crește performanțele oferite de procesoarele Sandy Bridge cu 20-30%.
Intel Ivy Bridge va oferi performanțe mai mari cu 20-30% față de predecesorul său, Sandy Bridge

Performanțele oferite de procesoarele din seria Core i Sandy Bridge sunt uimitoare, tocmai din acest motiv compania a reușit să vândă peste 8 milioane de microprocesoare în doar câteva luni. Conform unui raport media, noile unități de procesoare (CPU) bazate pe micro-arhitectură vor crește aceste performanțe cu încă 20-30%.

Motoarele grafice integrate Ivy Bridge vor mări puterea de calcul cu peste 30% comparativ cu cele integrate în cipurile Sandy Bridge.

Nucleul Intel HD Graphics al noului Ivy Bridge va oferi pe lângă performanțe impresionante și 16/24 elemente “stream processing”. De asemenea, motorul grafic va suporta DirectX 11, ieșire HDMi 1.4 și multe alte caracteristici.

Este de așteptat ca noile unități de procesare Iy Bridge, având la bază tehnologia de procesare de 22nm, să aibă anumite caracteristici datorită micro-arhitecturii, alături de clock-speed și alte metode de a mări puterea de procesare.

Prima serie de procesoare Ivy Bridge va folosi chipset-ul LGA1155, deși Intel pregătește un nou chipset cu nume de cod Panther Point pentru noile procesoare.

 Sursa: xbitlabs.com

Comenteaza