Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Intel Atom 14 nm disponibil în 2014

18.05.2011

Intel domină piața desktopurilor, cu cei de la AMD în spatele lor, dar când vine vorba de piața dispozitivelor mobile, cipurile ARM sunt la putere, iar Intel încearcă să câștige teren prin intermediul telefoanelor și a tabletelor.
Intel Atom 14 nm disponibil în 2014

Problema principală a celor de la Intel este aceea că ei nu au destule procesoare pentru a oferi producătorilor o alternativă la cipurile ARM. Acest lucru se va schimba în următorii trei ani, cu o noua linie a procesoarelor Atom.

Noua linie de procesoare Atom include 3 modele pentru anii 2012, 2013 și 2014. La momentul actual, procesoarele Atom sunt construite pe arhitectura de 45 nm, și acest lucru se va schimba, în următorul an urmând să apară cipul „Medfield” de 32 nm, primul destinat exclusiv mobilelor și a tabletelor. În 2013 ne putem aștepta la procesorul „Silvermount” de 22 nm ce va demonstra un consum redus de putere de 40W la 15 W. La final, în 2014 ne vom întâlni cu „Airmount” de 14 nm ce va aduce îmbunătățiri în domeniul consumului de putere și va fi o alternativă respectabilă pentru cipurile ARM.

Compania afirmă că procesorul single-core „Medfield” va atinge aceleași performanțe ca și un ARM dual-core. Deasemenea, compania lucrează și la o versiune proprie a sistemului de operare Android pentru platforma x86.

 Sursa: geek.com

Taguri

Intel Atom, ARM,

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Te-ar putea interesa si:

    Sony prezintă tableta Freestyle Hybrid PC
    Sony prezintă tableta Freestyle Hybrid PC

    Compania Sony se pregătește să lanseze o nouă tabletă, pe lângă cele două tablete S1 și S2 ce rulează un sistem de operare Android, numită Freestyle Hybrid PC.

    Marii producători pregătesc notebookuri bazate pe cipuri ARM
    Marii producători pregătesc notebookuri bazate pe…

    Un număr mare de producători de sisteme de calcul portabile, au afirmat că se pregătesc să introducă pe piața de PC-uri mainstream, notebookuri echipate cu procesoare ARM.