Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Google a dezvăluit Cr 48, primul laptop cu sistem de operare Chrome

Google a dezvăluit Cr-48, primul laptop cu sistem de operare Chrome

08 decembrie 2010
La evenimentul de presă susţinut ieri de Google a fost anunţat primul laptop care va rula sistemul de operare Chrome, pe numele său de cod Cr-48, informează Engadget.com.
Google a dezvăluit Cr-48, primul laptop cu sistem de operare Chrome

Google va distribui spre testare laptopul Cr-48 prin intermediul Programului Pilot Chrome OS. Cei interesaţi vor trebui să se înscrie în acest program şi vor avea acces la un număr limitat de astfel de laptopuri. Google face, practic, un soi de promovare prin care oferă gratuit aceste dispozitive utilizatorilor şi firmelor interesate, care să ofere ulterior feedback. Deci, pentru moment, nu există un preţ pentru acest laptop.

Drept specificaţii, Engadget.com ne mai spune că Cr-48 va avea un ecran de 12.1 inch, o tastatură completă şi un touchad supradimensionat, Qualcomm Gobi 3G, 802.11n dual-band WiFi, 8 ore de autonomie şi 8 zile de standby, webcam si stocare flash.

În ceea ce priveşte sistemul de operare Chrome, acesta va fi disponibil pe maşini Intel-based de la Acer şi Samsung, undeva pe la mijlocul anului viitor.

Sundar Pichai, product manager Google, a menţionat însă că laptopurile cu Atom nu vor rula în paralel şi sistemul de operare Windows. De fapt, în general, maşinile care vor rula Chrome OS nu vor suporta medii dual boot deloc, cu excepţia lui Cr-48 care ar avea această capabilitate, dar cel mai probabil nu şi suficientă memorie pentru o astfel de opreaţiune.

Detalii despre Google Cr-48 Chrome Notebook şi Programul Pilot Chrome OS găseşti AICI.