Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Apple I vândut la licitaţie cu 210.000 de dolari

Apple I vândut la licitaţie cu 210.000 de dolari

26 noiembrie 2010
Unul dintre primele computere Apple a fost vândut la o licitaţie din Londra pentru 210.000 de dolari, conform bbc.co.uk.
Apple I vândut la licitaţie cu 210.000 de dolari

Apple I a fost vândut în ambalajul său original, împreună cu o scrisoare semnată de co-fondatorul Apple şi actualul CEO,  Steve Jobs. Computerul, unul dintre cele doar 200 de unităţi realizate din acest model, s-a vândut iniţial la preţul de 666,66 de dolari, la data introducerii sale pe piaţă, în anul 1976. Zilele trecute, Apple I a fost cumpărat prin telefon de la Christie’s  de către un om de afaceri italian, colecţionarul Marco Boglione.

Reprezentanţii Christie's au declarat că Apple I a fost singurul computer personal care a venit echipat cu o placă de bază complet asamblată la vremea când a fost lansat, pregătit pentru utilizare direct din cutie. Însă, utilizatorul trebuia să-şi procure o tastatură, o sursă de alimentare şi un afişaj.  În ciuda valorii sale de licitaţie, procesorul lui Apple I funcţionează de 1000 de ori mai încet decât cel al lui Apple iPad din zilele noastre.