Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » AMD Brazos și Zacate versus Intel Atom și nVIDIA Ion

AMD Brazos și Zacate versus Intel Atom și nVIDIA Ion

25 ianuarie 2011
Au apărut primele benchmark-uri ale cipurilor bazate pe tehnologia Fusion, Brazos C-50, Brazos C-30 și Zacate E-350, iar primele impresii nu sunt favorabile liniei Zacate.
AMD Brazos și Zacate versus Intel Atom și nVIDIA Ion

Site-ul francez Blogeee.net a postat recent rezultatele testelor (folosind 3DMark06) comparându-le cu cele ale procesoarelor Intel Atom, iar pentru seria AMD Zacate scorurile nu par promițătoare, conform celor de la bit-tech.net.

În timp ce platforma AMD Brazos a învins întreaga serie Intel Atom, cipurile fiind asociate cu GPU-ul (Graphics Media Accelerator) de la Intel, situația s-a schimbat când în ecuație a fost introdus GPU-ul nVIDIA Ion.

Brazos C-30 a marcat 1.611 de puncte iar Brazos C-50, 1.749. Noile cipuri Fusion de la AMD au reușit să învingă chiar și procesorul Atom N330 cu GPU nVIDIA Ion, care a marcat 1.555 de puncte.

Procesorul Zacate E-350 a reușit un scor și mai impresionant de 2.251. Acest lucru a demonstrat că cipurile AMD Fusion pot fi folosite fără plăci video dedicate, ci doar cu GPU-ul integrat.

Performanța platformei Zacate a fost însă spulberată de scorul de 2.480 obținut în 3DMark06 de procesorul orientat mai mult către un desktop, Intel Atom D525 alături de platforma grafică nVIDIA Ion NG.

Cipurile AMD cu tehnologia APU (Accelerated Processing Unit) au drept bonus faptul că tot necesarul este integrat într-un singur modul, față de layout-ul în care CPU-ul este separat de GPU. Trebuie menționat faptul că aceste rezultate nu indică perfomanțele procesoarelor în alte domenii spre exemplu redarea video.