Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview Lenovo IdeaPad U550

13.09.2010
Core 2 Duo accesibil utilizatorilor ce urmăresc să obţină cel mai bun raport calitate/preţ. Intradevăr odată cu apariţia noilor procesoare Intel din gama i (i3, i5 sau i7) era de aşteptat ca preţul portabilelor create in jurul arhitecturii Core 2 Duo să scadă.
Lenovo_U550_1Modelul Lenovo U550, este echipat cu un procesor CULV (Consumer Ultra Low Voltage) SU7300 la o frecventă de tact de 1300Mhz. Aceste procesoare consumă doar 10W, acest lucru reflectându-se în durata de viaţă mai mare a bateriei. Modelul este echipat cu un ecran standard de 15.6 inch LED in format HD. Deşi procesorul face parte din vechea generaţie, Lenovo oferă potenţialilor clienţi marele avantaj al noilor procesoare: existenţa unei plăci integrate şi una dedicate în acelaşi portabil. Astfel dacă prioritar este o durată cat mai mare a vieţii bateriei puteţi apela cu încredere la placa video integrată Intel GMA 4500. Pe de altă parte dacă doriţi să rulaţi un joc sau un film HD codat la rezoluţia 1080p se poate trece foarte uşor la placa dedicată ATI Mobile Radeon 4200 în două moduri: fie prin acţionarea unui buton dedicat poziţionat în partea din faţă a laptopului, lângă cititorul de carduri, fie din software.

Conectivitatea este cea standard: 3 porturi USB 2.0, port HDMI, cameră Web integrată de 1.3Mpixeli. Camera poate fi folosită prin intermediul softului pentru recunoşterea facială în cazul în care doriţi să folosiţi această metodă de autentificare. Este de apreciat faptul ca U550 vine echipat standard şi cu modul Bluetooth, iar inginerii chiar şi-au făcut treaba bine în ce priveşte poziţionarea celor 3 porturi USB: sunt depărtate unul de celalalt încât niciodată nu vă veţi afla în situaţia in care un dispozitiv conectat la un port USB să facă inutilizabil un alt port.

Ca metodă de securizare a datelor se poate folosi pe lângă recunoşterea facială şi cititorul de amprente, funcţie mult mai apreciată în sectorul business, datorită utilizării mai facile şi ratei de erori mai mici.

In concluzie Lenovo U550 se adresează consumatorilor obişnuiţi care caută un portabil realizat de un producător cu renume pentru care fiabilitatea şi securitatea sunt prioritare.


Apreciem   Nu apreciem
Positive Dualitatea video placă integrată/ placă dedicată Negative Plasticul carcasei ce pare ieftin
Positive Cititorul de amprente
Negative Camera web mediocra
Positive Tastatura alfanumerică integrată Negative Lipsa unui port FireWire

Citeste mai mult pe: digitaltrends.com

Comenteaza