Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review ASUS Automobili Lamborghini VX7
Review ASUS Automobili Lamborghini VX7 Review ASUS Automobili Lamborghini VX7 Review ASUS Automobili Lamborghini VX7 Review ASUS Automobili Lamborghini VX7 Review ASUS Automobili Lamborghini VX7 Review ASUS Automobili Lamborghini VX7

Review ASUS Automobili Lamborghini VX7

04.10.2011

Producator Asus / Categoria Gaming

8,3
8,3
Pentru cei aflaţi în căutarea portabilului care să se asorteze cu Lamborghini-ul din garaj, sau cei care tânjesc după un Gallardo dar încă nu au banii necesari să-l cumpere, ASUS oferă VX7, laptop cu un design remarcabil ce a fost construit pentru a trece în viteză maximă prin cele mai noi titluri de jocuri apărute pe piaţă.

2067 vizualizari

Review ASUS Automobili Lamborghini VX7Întotdeauna am afirmat că un sistem gaming, pe lângă performanţele tehnologice extreme trebuie să iasă în evidenţă prin combinaţii de culori aprinse şi un design ieşit din tipar. În acest segment exclusivist marii jucători de pe piaţă românească sunt Asus prin seria G şi Alienware.

Dacă G53, G74 totuşi nu vă mulţumesşe setea de exclusivism, de acum avem un nou jucator : rodul mariajului între producătorul Taiwanez Asus şi cel italian, Lamborghini, se numeşte ASUS Automobili Lamborghini VX7. O poză face cât o mie de cuvinte iar un film cât o mie de poze, aşa că înainte de a analiza designul, materialele folosite şi performanţele sale vă invit să urmăriţi prezentarea sa:

ASUS Automobili Lamborghini VX7 ASUS Automobili Lamborghini VX7

După cum s-a putut observa carcasa lui VX7 este modelată să respecte spiritului lui Lamborgini Gallardo, cu o formă aerodinamică, linii frânte ce respectă totuşi o anumită ordine, o adevarată operă de artă dar nu pe patru roti ci pe un patru nuclee, procesorul fiind îndrăgitul i7-2630QM pe Sandy Bridge.

Senzaţia care m-a cuprins cât timp l-am avut la mine, a fost să-l scot afară, să-l prezint lumii deoarece chiar dacă pozele v-ar putea însela, este totuşi un laptop de 15inch, ce poate fi plimbat pe distanţe scurte. Nu a fost creat să stea linistit pe un birou într-o cameră rece, ci biotopul sau natural este constituit de LAN Party-uri unde cu siguranţă va capta atenţia tuturor.

Vorbind de materiale, ecranul capacului este creat dintr-un plastic lucios, ce atrage amprente, praf, scame dar nu contează, curăţarea s-a zilnică, cel putin pentru mine fiind o plăcere, deoarece după aceea mă puteam oglindi în formele sale superbe. Dar să revenim, capacul are încrustat în partea superioară sigla "Lamborghini" cu taurul furios, deasupra scriind Automobili Lamborghini. Mijlocul capacului este separat de o linie ce-l împarte în jumătate iar suprafaţa delimitată seamănând cu capota maşinii ce a servit drept muză.
A doua caracteristică care atrage privirea, pe lângă siglă, este reprezentată de cele doua stopuri, din plastic rosu care seamană leit cu cele ale maşinii. Din păcate, şi nu înteleg de ce, Asus nu le-a dotat cu leduri, aşa că vor trece neobservate în mediile întunecoase. Personal aş fi preferat leduri, ce se pot porni/opri manual, şi care să crescă în intensitate luminoasă o dată cu încărcarea grafică la care este supus laptop-ul. Dedesubtul lor avem două evacuări masive, reminescenţa G53-ului, pentru cele două ventilatoare ce asigură răcirea: cel din dreapta pentru placa video şi cel din stânga pentru procesor. Cele două stopuri sunt unite de o  suprafaţă plastică uşor adusă în faţă care împreună cu balamaua ecranului creeză impresia scăriţelor de pe lunetă. La mijloc avem pictat in argintiu numele VX7. Ecranul flexesează la apăsare, aşa că aveţi grijă cu câtă forţă vă lăsaţi pe el.
Deşi noi am primit varianta neagră a modelului, este bine de ştiut că există şi pe o culoare mai familiară mărcii Lamborghini: portocaliu, pe care o recomand cu căldură datorită efectului estetic mai pronunţat.
ASUS Automobili Lamborghini VX7
Odată deschis laptop-ul, observăm ecranul încadrat de plastic negru lucios, iar în partea de sus, într-un poligon trapezoidal camera HD ce are alături un led alb  pentru a avertiza utilizatorul când este pornită. Într-o mică adâncitură se află tastatura completă de tip chiclet, cu taste pătratice distanţate la 2 mm una de cealaltă. Tastele numerice sunt mai înguste decât celelalte dar nu excesiv. Cursa tastelor este medie iar tastatura este silentioasa deşi trebuie să menţionez că flexează în orice loc al său. Plasticul ce înconjoară tastele este de asemenea lucios şi  se murdăreşte repede. Deasupra tastaturii, în lateralele laptop-ului avem două zone cu taste dedicate după cum urmează:
- în partea stângă:
  • Tasta Turbo/Express Gate - când laptop-ul este pornit comută între diversele moduri de funcţionare (ex. power saver, high performance); când este oprit tasta porneşte interfaţa Express Gate, dacă se doreşte conectarea rapidă la internet;
  • Tasta Splendid ce permite comutarea între diferite presetări ale ecranului;
  • Tasta ce aprinde-stinge iluminarea tastaturii şi a tastelor adiţionale;
- în partea dreaptă:
  • Tasta de pornire pe care este gravat Start Engine.
  • A doua tasta este doar de design, pentru a nu strica echilibrulul vizual.

Deşi se doreşte imitarea interiorul lui Lamborghini, nu pot spune că Asus a reuşit în întregime deoarece în afară de pielea ce acoperă zona de odihnire a palmelor, restul elementelor sunt create din plastic, pe când  eu mă aşteptam materiale premium, aici referindu-mă binenţeles la metal.
 
ASUS Automobili Lamborghini VX7Touchpad-ul este creat din plastic lucios fumuriu, pentru a aduce o mică nuanţă în marea de negru dar este discretă, pentru a nu deranja privirea. Suprafaţa opune ceva rezistenţă la alunecare dar răspunde bine la comenzi. Cele două butoane au o cursă mică, ramânând silenţioase în timpul utilizării. Dar ca orice altă suprafaţa a lui Asus Automobili Lamborghini VX7 se murdăreşte foarte repede şi trebuie curaţat periodic.
ASUS Automobili Lamborghini VX7

Deşi nu prea avem ce upgrada la acest model, poate doar hard-ul de la cel mecanic la un SSD, totuşi pentru a ajunge la el v-as recomanda un service autorizat. Asta deoarece pentru a ajunge la zona hard disk-urilor trebuie întâi înlăturată tastatura, apoi zona de odihnire a palmelor, continuând cu 9 şuruburi...cred că înţelegeţi la ce mă refer.

Cântărind cea mai mare parte a 4Kg, plimbarea sa frecventă poate avea efecte adverse asupra sănătăţii, dar dimensiunile de 402 x 309 x 50.0 ~57.9 mm fac din găsirea unui rucsac care să-l încapă mult o sarcină malt mai uşoară.


Ca o notă de încheiere a acestui capitol, vreau ASUS Automobili Lamborghini VX7să scriu puţin şi despre modalitatea de ambalare. Laptop-ul vine într-o cutie de carton imensă pentru un model de 15 inch, iar de preferat este să-l aduceţi la garajul de acasă cu o maşină sau curier deoarece pe lângă masa sa mai trebuie să adăugaţi încă vreo 2 Kg si ceva a cutiei ce se vede în poza alăturată. Laptop-ul vine îmbrăcat într-o husă din material sintetic, iar pe laterale veţi găsi alimentatorul şi un mouse Asus Lamborghini (din păcate modelul primit la testare nu avea şi mouse-ul). De asemenea m-a bucurat să vad că Asus a inclus şi o bucată de material pentru ştergerea sa periodică.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,3
Design/Materiale
9
9
Performanta
9
9
Portabilitate
7
7
Raport pret/calitate
7
7

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 177 voturi ) 5,9

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Gaming , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 45%, Portabilitate 15%, Raport Preţ/Calitate 20%

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Din aceeasi categorie

    8,3 Review Toshiba Qosmio X500-13R
    Review Toshiba Qosmio X500-13R

    A venit rândul ca Toshiba să contra atace pe segmentul notebook-urilor destinate gaming-ului. Toshiba Qosmio X500-13R depășește limitele fizice ale unui notebook creat pentru…

    8,3 Review Asus G53SW 3D
    Review Asus G53SW 3D

    Seria G a producătorului Asus reprezintă definitia puterii de calcul brute, cu care taiwanezii şi-au făcut un renume pe segmentul de gaming. Alăturat avem un model din 2011 iar dacă…

    Te-ar putea interesa si:

    Review Asus N73SV
    Review Asus N73SV

    ASUS a trimis pe bancul de probă un mamut de 17.3 inch, modelul N73SV.  Portabilul aduce pe piață două noi componente ce au fost lansate pe piaţă azi, 5 Ianuarie la CES (Consumer…

    Review Asus G73SW 3D
    Review Asus G73SW 3D

    Design inspirat de bombardierul Stealth american F-117, ecran FULL HD, o greutate ce poate dăuna grav sănătății în cazul în care dorim sa-l luam mereu cu noi, consum cât…

    Review ASUS Automobili Lamborghini VX6S
    Review ASUS Automobili Lamborghini VX6S

    Reţeta zilei: se ia un Lamborghini VX6, se colorează portocaliu perlat, i se aplică noul procesor Atom D2700 şi se dezactivează placa video integrată. Rezultatul: un netbook puternic,…