Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Kingston lanseză primul SSD bazat pe SandForce

15.06.2011

Kingston, liderul mondial independent în produse de memorie, anunţă colaborarea cu SandForce , renumitul producător de procesoare pentru SSD (Solid-State Drive), pentru lansarea primei game de SSD-uri bazate pe interfaţa SATA 6Gb/s.
Kingston lanseză primul SSD bazat pe SandForce

SSD-ul Kingston HyperX este dotat cu cel mai nou şi cel mai fiabil controller SandForce disponibil la ora actuală şi va fi comercializat alături de kit-ul de upgrade HyperX pentru instalarea uşoară şi dezvoltarea unui sistem PC cu tematică HyperX.

Disponibil în variantele cu capacitate de 120GB, respectiv 240GB, SSD-urile HyperX sunt bazate pe controller SandForce SF-2281 cu interfaţă SATA Rev 3.0(6Gb/s). Această caracteristică permite obţinerea unor viteze secvenţiale citire/scriere de 525/480MB/s, o performanţă de 4KB citire/scriere random, IOPS de 40,000/60,000 (240GB) şi dispune de tehnologia SandForce DuraClass pentru a furniza cel mai înalt nivel de anduranţă din clasa sa.

Utilizatorii entuziaşti cunosc brandul Kingston HyperX drept un brand de top pentru produse de memorie de înaltă performanţă. Noul SSD HyperX SSD continuă tradiţia de a furniza produse inovatoare şi performante prin combinarea celui mai nou controller SandForce cu chip-urile Intel NAND de 25nm (P/E 5K) pentru a furniza gradul de performanţă şi fiabilitate de care majoritatea utilizatorilor au nevoie.

“Această lansare este foarte importantă pentru noi, cei de la Kingston. Controller-ul SandForce ne permite să oferim nivelul de performanţă de care au nevoie utilizatorii avansaţi, împătimiţii de jocuri şi entuziaştii,” a declarat Ariel Perez, SSD business manager, Kingston. “Integrarea unui controller şi a unui firmware de calitate, precum şi supunurea la o serie extinsă de teste au reprezentat un proces îndelungat, dar care a meritat aşteptarea. Prin combinarea celui mai nou controller SandForce cu chip-urile Intel NAND de 25nm (P/E 5K), am construit un SSD care îndeplineşte cerinţele utilizatorilor entuziaşti.”

Kingston HyperX SSD

Kingston HyperX SSD – caracteristici importante:

Intel 25nm Compute NAND (P/E 5K):

Chip-urile NAND 5K oferă un spor semnificativ de fiabilitate, în comparaţie cu chip-urile NAND 3K.

Tehnologie avansată Wear-Leveling:

Datorită unui algoritm special, unităţile de memorie flash sunt folosite în mod echilibrat, oferind un maxim de fiabilitate la un nivel de performanţă optim.

Funcţie de Over Provisioning, configurabilă de către utilizator:

SSD-ul HyperX oferă utilizatorului posibilitatea de a configura SSD-ul HyperX prin funcţia „over provisioning”, perminţând creşterea performanţei SSD-ului conform nevoilor specifice ale fiecărui individ. Utilizatorul poate creşte suprafaţa necesară funcţiei de over provision; în consecinţă, capacitatea de stocare a unităţii SSD va scădea, iar performanţa va creşte.

Suport pentru funcţiile TRIM şi S.M.A.R.T:

Datorită suportului oferit pentru funcţiile TRIM şi S.M.A.R.T., SSD-ul HyperX este echipat cu toate instrumentele necesare pentru ca utilizatorii entuziaşti şi împătimiţii de jocuri să profite la maxim de performanţa oferită de sistemul lor PC.

Tehnologia DuraClass:

Tehnologia DuraClass reprezintă un set de instrucţiuni pentru gestionarea chip-urilor NAND Flash care funcţionează împreună pentru a oferi cea mai bună performanţă SSD şi un grad de eficienţă care diferenţiază SSD-urile bazate pe procesoarele SandForce SSD de celelalte controllere de Flash.

 

SSD-urile Kingston HyperX sunt disponibile cu o garanţie de 3 ani, suport tehnic 24/7 şi fiabilitatea Kingston recunoscută. Produsele vor fi disponibile spre vânzare începând cu data de 11 iulie 2011.

 

Kingston HyperX SSD – Caracteristici şi specificaţii:

Viteză de citire secvenţială 6Gb/s: 525MB/s

Viteză de scriere secvenţială 6Gb/s: 480MB/s

Viteză de citire susţinută 4K Read/Write:

120 GB: 20,000 / 60,000 IOPS

240 GB: 40,000 / 60,000 IOPS

Viteză de citire random 4K Read/Write

120GB: 95,000 / 70,000 IOPS

240GB: 95,000 / 60,000 IOPS

Mărime: 2.5"

Interfaţă: SATA 6Gb/s şi 3Gb/s,

Garanţie: trei ani garanţie Kingston, suport ethnic 24/7

Capacitate1: 120GB, 240GB

Temperatură de stocare: -40°C ~ 85°C

Temperatură în mod operaţional: 0°C ~ 70°C

Dimensiuni: 69.85mm x 100mm x 9.5mm

Nivel de vibraţii în mod operaţional: 2.17G

Nivel de vibraţii în mod non-operaţional: 20G

Rezistenţă la şocuri: 1500G

Specificaţii de consum:

120GB: 0.455 W (TYP) Idle / 1.6 W (TYP) Citire / 2.0 W (TYP) Scriere

240GB: 0.455 W (TYP) Idle / 1.5 W (TYP) Citire / 2.05 W(TYP) Scriere

 

Comenteaza




Te-ar putea interesa si:

Kingston HyperX la 1800MHz
Kingston HyperX la 1800MHz

Kingston HyperX - Overclocking pentru începatori sau cum să atingi performanţă de top fără grija că poţi micşora durata de viaţă a componentelor, sau a periclita stabilitatea…

WD Scorpio Black: performanța unui desktop în forma unui notebook
WD Scorpio Black: performanța unui desktop în forma…

Western Digital a lansat o nouă serie de hard-disk-uri Scorpio Black destinate sistemelor portabile, pentru utilizatorii care doresc un surplus de putere fără a sacrifica capacitatea…