Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview Samsung NF210
Review Samsung NF210 Review Samsung NF210 Review Samsung NF210 Review Samsung NF210 Review Samsung NF210 Review Samsung NF210

Review Samsung NF210

01.03.2011

Producator Samsung / Categoria Netbook

8,5
8,5
De la începutul anului pe piaţa portabilelor din România a apărut un nou jucător: Samsung. Produsele sale cuprind cele mai importante segmente de utilizatori: astfel avem de ales între netbook-uri de 10.1 inch până la desktop replacement-uri de 17 inch. Săptămâna trecută am avut plăcerea de a testa modelul NF210, un netbook de 10.1 inch cu procesor Atom dual core, ecran mat şi o baterie care ne permite să petrecem o zi normală de muncă fără a apela la încărcător.

3 comentarii / 3140 vizualizari

Samsung NF210Producătorul de portabile Samsung a intrat pe piaţa românească la începutul acestui an, cu produse ce ţintesc toate segmentele de profil: astfel avem de ales între netbook-uri de 10.1 inch până la desktop replacement-uri de 17 inch.

Săptămâna trecută am avut plăcerea să testăm cel mai mic membru al gamei Samsung, modelul NF210.

Ca de obicei la produsele Samsung, design-ul are o importanţă mare. Se poate observa că nu se multumesc să vândă o cutie de plastic cu valietăţi de procesare, ci trebuie să încânte privirea în acelaşi timp şi să-l scoată pe utilizator din anonimat. Oricât am analiza carcasa nu vom observa o muchie tăioasă, toate colţurile fiind uşor curbate. Privit din lateral netbook-ul oferă senzaţia unui val şi ne poartă cu gândul la zilele călduroase de vară în care ar putea deveni cel mai bun companion al călătoriilor noastre.

Samsung NF210Samsung NF210 este oferit spre vânzare într-o singură culoare: gri argintiu pentru zonele exterioare ale carcasei. Dacă la exterior s-a păstrat aceeaşi culoare pentru un plus de eleganţă, la interior suntem întâmpinaţi de două culori de aceeaşi intesitate care se întrepătrund foarte bine: zona de odihnire a palmelor este tot gri, dar mai închis iar astectul de metal finisat pe care-l are plasticul folosit accentuează acest lucru. Zona tastaturii, inclusiv tastele şi laturile ecranului în schimb sunt bleumarin spre negru. Muchiile părţii care găzduieşte ecranul cât şi a celei fixe sunt acoperite de o bandă metalică argintie, care pe lângă rolul estetic îl are şi pe cel de protecţie. Din nefericire plasticul folosit pretutindeni este lucios, asta însemnând că niciodată nu vom scăpa de urmele de amprente, oricât de atenţi am fi cu el.

Îmbinarile sunt efectuate precis, neexistând spaţii. SIngurul minus îl constitue un mic joc al bateriei. Per total însă putem spune că designerii de la Samsung au repurtat o nouă victorie.

 

Samsung NF210

Cel mai frecvent Netbook-urile sunt folosite pentru activităţi de tip office când deplasările reprezintă o constantă a muncii zilnice. În acest scop tastatura devine un element crucial care determină buna relaţie dintre utilizator şi portabil. Samsung a optat la NF210 pentru o tastatură de tip island sau chiclet, ceea ce înseamnă că tastele sunt de formă pătratică, cu o spaţiere medie între ele ce asigură o ergonomie bună. Plasticul tastelor este suficient de dur încât să nu flambeze iar răspunsul la apăsare se încadrează de asemenea în categoria medie. Este de apreciat faptul că tastele săgeti au fost coborâte spre zona de odihnire a palmelor, astfel încât să evităm apăsarea lor accidentală, dar din păcate tasta Shift din dreapta va da bătai de cap, datorită micşorării la care a fost supusă. Deseori în loc de Shift m-am aflat in situaţia de a apăsa tasta "backslash" de lângă ea.

Dacă tastatura este multumitoare chiar în pofida faptului că este redusSamsung NF210ă ca dimensiuni, şi acomodarea nu va constitui o problemă, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre touchpad. Deşi între el şi zona de aşezare a palmelor nu există o delimitare fizic palpabilă (aici ne ajută doar diferenţa de culoare) suprafaţa touchpad-ului nu asigură o mişcare fluidă a degetelor. Întotdeauna oferă senzaţia de mişcare înfrânată. Samsung a apelat de asemenea la unirea celor două butoane într-unul singur de tip bară. Delimitarea se realizează printr-un mic canal la mijloc. Butoanele sunt silenţioase şi răspund rapid la comenzi, deşi se pierde din calitatea răspunsului pe măsură ce ne apropiem de zona din mijloc. NF210 beneficiează de un touchpad multi-gesture, şi de asemenea de zone pentru defilare pe verticală/orizontală deşi aceastea nu sunt marcate pe el. Deoarece pentru defilare majoritatea utilizatorilor folosesc gesturile, Samsung a preferat să ofere mai mult loc pentru deplasarea cursorului şi opţiunea de scroll pe verticală/orizontală vine iniţial dezactivată, dar se poate activa din soft.

Zona de așezare a palmelor este suficientă pentru a asigura mâinilor condiţii normale de lucru; se poate tasta câteva ore bunicele până să se resimtă vreo senzaţie de discomfort.

 

Dimensiunile de 275 x 187,5 x 25,3 ~ 30,9 mm nu fac ca Samsung NF210 să spulbere vre-un record, dar se încadrează în gama netbook-urilor de 10.1 inch iar masa de 1.35Kg se datorează şi bateriei de 6 celule cu care vine echipat standard. Oricum îşi poate găsi uşor loc în orice geantă sau rucsac pe care deja o avem cumpărată.


Notele noastre  
Media obtinuta 8,5
Design/Materiale
9
9
Performanta
6
6
Portabilitate
9
9
Raport pret/calitate
9
9

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 198 voturi ) 5,4

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Netbook , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 15%, Performanţă 15%, Portabilitate 35%, Raport Preţ/Calitate 35%

Comentarii (3)

 • marian

  Marian la 01 iul 2011, 02:57

  nota 10 ptr review f bun. as vrea un sfat. pentru saituri de pariuri cu meciuri live si casinouri online as vrea sa cumpar un laptop sa-l folosesc pe baterie minim 10 h. recomandati-mi va rog un model. am auzit ca sant unele care tine bat si 14-20 h. e adevarat?

 • Costi

  Costi la 01 iul 2011, 10:23

  Asus u36jc: http://notebookreview.ro/reviews/Review-Asus-U36JC-37 este ce am mai testat noi cu autonomie mare, in rest nu bag mana in foc pentru ce se spune pe net pana nu le testam. Poti sa te orientezi si catre o tableta daca ai nevoie doar pentru internet, Asus Transformer are doua baterii daca iti iei si tastatura si tine (asa spun ei) 16 ore. Mult succes!

 • marian

  Marian la 01 iul 2011, 12:56

  multumesc pentru sfat, am vz si tableta dar am citit ca nu are 3g.si nu folosesc wi-fi si nici lan, laptopul pentu ce vreau sa fac eu ,zic ca e prea scump.am un acer aspire 5520 dar e caramida ptr deplasari. o sa mai astept pana la anu, sa vedem ceva noutai la tablete. mulltumesc inca odata ptr ajutor

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

7,8 Review ASUS Automobili Lamborghini VX6S
Review ASUS Automobili Lamborghini VX6S

Reţeta zilei: se ia un Lamborghini VX6, se colorează portocaliu perlat, i se aplică noul procesor Atom D2700 şi se dezactivează placa video integrată. Rezultatul: un netbook puternic,…

8,1 Review Sony VAIO YB (VPCYB1S1E/S)
Review Sony VAIO YB (VPCYB1S1E/S)

VAIO YB este primul laptop cu procesor AMD E-350 pe care Sony îl lansează. Este un netbook cu ecran de 11.6 inch care îi va face cu siguranță fericiți pe cei ce vor portabilitate…

Te-ar putea interesa si:

Review Sony VAIO VPCS13L9E/B
Review Sony VAIO VPCS13L9E/B

Începutul de an 2010 a adus pe piaţa de profil două noi serii de ultraportabile a producătorului japonez Sony: seria S şi Y. Din gama S, Sony vinde în România modelul…

Review ASUS Automobili Lamborghini VX6S
Review ASUS Automobili Lamborghini VX6S

Reţeta zilei: se ia un Lamborghini VX6, se colorează portocaliu perlat, i se aplică noul procesor Atom D2700 şi se dezactivează placa video integrată. Rezultatul: un netbook puternic,…

Review Samsung NP-RF510E
Review Samsung NP-RF510E

Samsung RF510E este un foarte elegant notebook multimedia, vine pe piață pentru a întâmpina clienții pretențioși atât în ceea ce privește aspectul exterior…