Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M)
Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M) Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M) Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M) Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M) Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M) Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M)

Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M)

13.10.2011

Producator Alienware / Categoria Gaming

8,9
8,9
După autopsia lui M17x R3, mi-am dat seama că Alienware nu este tehnologie extraterestră ci doar avangardistă într-un design nonconformist, iar NVIDIA prin GTX 580M îşi reiterează supremaţia. În preţul plătit este inclusă şi o plăcuţă metalică ce se poate inscripţiona cu ce doreşte utilizatorul. Eu mi-aş fi dorit să scrie "Cu drag, Moş Crăciun".

1 comentarii / 4613 vizualizari

Alienware M17x R3 Ziua de naştere adaugate curiozităţii dimineţii de Crăciun, acestea au fost sentimentele care m-au cuprins în momentul în care am primit spre testare cel mai nou model Alienware, M17x R3, ce conţine cel mai nou şi mai performant chipset grafic de la NVIDIA pentru platformele mobile: GTX580M. La momentul redactării review-ului am fost informat că este
singurul model din Romania şi pentru noi a reprezentat o onoare faptul că am fost singurii aleşi să ne jucam cu el. În rândurile care urmează vom analiza câtă valoare primim pentru o sumă de bani pe care cei mai mulţi ar folosi-o să achite avansul pentru creditul prin programul "Prima casă".

Alienware a pornit la drum prin 1996, compania americană atacând de la început un segment de nişă a calculatoarelor atât desktop cât şi portabile: cel de gaming. Cu un design unic şi componente de top Alienware a mizat mereu pe cartea performanţei extreme, produsele sale fiind găsite întotdeauna în clasamentele diferitelor bechmark-uri. Din 2006, compania a fost achiziţionată de gigantul Dell, mişcare ce a constat în principal în scăderea preţurilor datorită logisticii de care Dell deja dispunea. În ce priveşte laptop-urile, M17x are deja o istorie de 3 ani în spate, prima dată fiind introdus în 2009, iar R3 reprezintă generaţia a treia a modelului de 17 inch. Din punct de vedere al evoluţiei modelului avem o veste bună şi una rea. Cea bună este că de acum beneficem şi de un ecran 3D (dar acesta nu s-a regăsit pe modelul testat ) graţie tehnologiei NVIDIA 3D Vision, cea rea o constitue faptul că noul model nu mai dispune de opţiunea de a avea două plăci grafice în SLI/ Crossfire, ci doar una, deşi credeţi-mă că nu veţi duce lipsă de putere de procesare. Suport pentru două plăci grafice îl oferă acum,  modelul M18x, datorită şasiului mai mare.
Dar să revenim la Alienware M17x R3, şi înainte să vorbesc de design vă invit să urmăriţi prezentarea sa:

Alienware M17x R3Modelul a venit ambalat într-o cutie din carton supradimensionată care conţinea: laptop-ul în sine îmbrăcat într-o husă din material sintetic brad-uită Alienware, şi separat în altă cutie, avem: alimentatorul, un sticker cu logo-ul Alienware, DVD-urile cu sistemul de operare şi drivere, un mouse pad şi o şapcă ambele brand-uite cu acelaşi logo. Sincer eu mă aşteptam la un întreg combinezon, dar totuşi prezenţa DVD-urilor este de apreciat, mai ales că devin o opţiune tot mai rară din pachetele portabilelor. Carcasa este creată dintr-un aliaj de magneziu, de culoare neagră (deşi se poate comanda şi pe roşu) şi ca orice sistem de gaming are un design care va atrage cu siguranţa privirea trecătorilor. Capacul ecranului are situat central logo-ul Alienware, ce este iluminat de leduri de culoare albă când sistemul este pornit. De fapt iluminarea cu leduri va fi întâlnită aproximativ oriunde se putea, începând de la acest logo până la grila difuzoarelor iar paleta de culori a ledurilor este imensă, pentru a satisface spiritul creativ al utilizatorului. Datorită materialului folosit, carcasa reţină urmele de amprente foarte greu, fiind astfel uşor de întreţinut. Odată deschis, privirea ne este atrasă de ecranul de dimensiuni apreciabile ce prezintă singurele porţiuni de plastic lucios (rama din care aceasta este confecţionată) şi care se murdăresc uşor. Partea de jos nu este dreptă, ci prezintă în partea din mijloc o protuberanţă, amintind fie de muscle car-ul american Camaro, fie de craniul Alien-ului din seria de filme, forma difuzoarelor ajutând la crearea acestei iluzii. Dacă din punct de vedere al materialelor am fost mulţumit, nu acelaşi lucru îl pot spune şi despre măiestria cu care s-a realizat îmbinarea lor. De exemplu laterala din stânga prezenta un spaţiu destul de mare între plasticul folosit pentru a acoperi muchia şi corpul portabilului. Nu stiu dacă acest lucru s-a datorat faptului că este un sample, dar la preţul cerut acest fapt este de neconceput şi neacceptat.

Alienware M17x R3 Alienware M17x R3
 
Tastatura se foloseşte de întregul spaţiu pus la dispoziţie şi oferă taste mari, cauciucate ce împiedică alunecarea degetelor în timpul folosirii. Corpul tastaturii este împărţit în patru sectoare ce pot fi iluminate diferit, iar tastele numerice nu au fost reduse în dimeAlienware M17x R3nsiune. Dacă treceţi de la o tastatură de desktop, acomodorea se va face uşor. Deşi nu a adoptat modelul chiclet, des întâlnit în ultima perioadă, tastaura este uşor de folosit şi foarte silenţioasă, datorită materialului din care este fabricată. Totuşi există loc de îmbunătăţire, deoarece în timpul folosirii se poate observa flexarea sa, dar acest lucru a mai fost întâlnit şi pe alte laptop-uri produse de Dell. Deşi iluminarea nu are mai multe nivele de intensitate avem în schimb o paletă de culori care i-ar face invidiosi pe pictori. Ce mi-a displăcut a fost faptul ca zonele sunt standard, neexistând posibilitatea de a ilumina doar tastele de care avem nevoie pentru un anumit joc şi cred că acest lucru i-ar fi ajutat maAlienware M17x R3i mult pe gameri. Pe lângă tastatura completă, situat deasupra ei în partea din dreapta avem zona tastelor multimedia, de asemenea iluminate. În comparaţie cu modelele anterioare acestea nu mai sunt tactile ci butoane dedicate ce necesită puţină presiune din partea degetelor pentru a-şi îndeplini funcţiile. Pe de altă parte forma lor, aduce a scriere extraterestra şi se încadrează minunat în conceptul pe care Alienware M17x R3 încearcă să îl promoveze.




Touchpad-ul are dimensiuni impresionante şi este încadrat de un chenar iluminat, binenţeles. Materialul suprafeţei senzitive este fin la atingere şi răspunde prompt la orice mişcare a degetului, iar gesturile au fost recunoscute fără probleme. Cele două butoane sunt create dintr-un material cauciucat, asemeni celui folosit pentru zona de odihnire a palmelor, şi sunt silenţioase în timpul utilizării. Deşi din soft se poate selecta opţiunea de a se recunoaşte podul palmei când este trecut peste zona senzitivă şi de a nu-l lua în considerare, trebuie să recunosc că a eşuat lamentabil, nici pe cea mai agresivă setare nereuşind să facă diferenţa între deget şi podul palmei.
Alienware M17x R3 Alienware M17x R3

Accesul la componentele interne se realizează uşor, însă cu ajutorul unei şurubelniţe. După înlăturarea şuruburilor situate sub baterie, întregul capac inferior glisează pentru a facilita accesul la zona DIMM-urilor de memorie, a  hard disk-urilor şAlienware M17x R3i ventilatoarelor. Renunţarea la alAlienware M17x R3uminiu, precum şi la a doua placă grafică cu sistemul de răcire adiţional, înseamnă că veţi avea de a face cu un M17x la regim, masa sa scăzând de la 5.5Kg până la 4.3Kg, dar chiar şi aşa rămâne o prezenţă grea pe scena desktop replacement-urilor, atât la propriu cât şi la figurat. O altă îmbunătăţire (tot datorită renunţării la a doua placă grafică) îl constitue dimensiunile, la 406 x 321 x 54 mm fiind mai suplu şi din acest punct de vedere.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,9
Design/Materiale
9
9
Performanta
10
10
Portabilitate
7
7
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

voteaza
Media obtinuta ( 425 voturi ) 5,5

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Gaming , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 45%, Portabilitate 15%, Raport Preţ/Calitate 20%

Comentarii (1)

  • WWW

    WWW la 22 oct 2013, 08:54

    http://colectionaruldesuflete.wordpress.com/2013/08/08/sony-vaio-sve1713d1ew-review-dupa-patru-luni-de-folosire/

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

9,2 Review Asus G53JW 3D
Review Asus G53JW 3D

Pentru un "avion" de notebook am pregătit cele mai solicitante jocuri. Asus G53JW 3D din seria ROG vine în plus față de G51J 3D (vechea generație) cu o placă video mai puternică…

8,8 Review Asus G60JX-JX022X
Review Asus G60JX-JX022X

Asus G60JX este un adevărat laptop pentru gameri. Lansat sub emblema R.O.G. – “Republic of Gamers” folosită de ASUS pentru notebook-urile gaming, întrunește din…