Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview Acer Emachines D732G
Review Acer Emachines D732G Review Acer Emachines D732G Review Acer Emachines D732G Review Acer Emachines D732G Review Acer Emachines D732G Review Acer Emachines D732G

Review Acer Emachines D732G

15.10.2010

Producator Acer / Categoria Toate

Emachines ne oferă un notebook de 14 inch cu procesorul Intel i5-580M, cel mai nou și mai puternic din seria i5. Acest procesor este susținut de o placă grafică cu 512 MB memorie dedicată, ATI Mobitily Radeon 5470, totul îmbrăcat într-o carcasă simplă. Tot ce aveți nevoie să cunoașteți despre Emachines D732D găsiți în acest review.

1 comentarii / 2688 vizualizari

Emachines D732GNotebook-ul Emachines D732G este conceput în ideea de simplu și eficient, carcasa care îmbracă hardware de ultimă generație iese foarte puțin în evidență având un design minimalist. În afară de butonul de power care este argintiu totul este negru. Negru mat este pe toată partea fixă și pe exteriorul ecranului iar zona de la interior care încadrează ecranul este negru lucios.
Aproape jumătate din suprafața carcasei este texturată, mai exact zona de așezare a palmelor și plasticul ce îmbracă ecranul la exterior. Textura este utilă oferind o priză mai bună atunci când mutăm laptop-ul pe distanțe scurte și oferă protecție împotriva amprentelor și prafului.

Emachines D732GAceastă textură este într-adevăr utilă dar oarecum neinspirată din punct de vedere al designului, cel puțin cea de pe exteriorul ecranului care nu oferă o imagine plăcută în zona de mijloc unde textura devine din ce în ce mai fină.

Îmbinările carcasei lui Emachines D732G sunt bine realizate, iar în ansamblu aceasta este destul de solidă,  nu sunt zone cu flambaj pronunțat, nici măcar la exteriorul ecranului care este de obicei punctul slab la un notebook. În contrast cu robustețea carcasei este însă calitatea materialelor și a finisajelor care nu se ridică la nivelul componentelor pe care le găzduiește, se vede că investiția a fost concentrată spre componentele hardware și nu asupra exteriorului.

Din punct de vedere ergonomic lucrurile stau bine, zona de așezare a palmelor este foarte generoasă, mai mare chiar decât la unele laptop-uri cu ecran de 15 inch, deci cei care redactează des documente sau care în general folosesc intensiv tastatura vor aprecia acest plus de spațiu.

Emachines D732GTastatura montată pe Emachines D732G aduce și ea un aport la ergonomie fiind una cu dimensiuni normale, lipsa parții numerice fiind singura diferență între aceasta și una de pe un notebook cu ecran de 15 inch. Pentru cei care ați avut contact cu laptop-uri de la Acer vă spunem că este exact aceeași tastatură întâlnită pe seriile Acer Aspire 5739 / 5740 (cel puțin din ce am testat noi, probabil că există și pe alte modele Acer). Un mic minus este faptul că așezarea tastelor este specifică tastaturii tip UK. Materialul utilizat în construcția tastelor este mat foarte fin texturat, se simte bine la atingere și nu atrage praf sau amprente. În timpul utilizării tastatura este silențioasă și răspunde corect la apăsare.

Touchpad-ul este mare și bine delimitat fiind poziționat mai jos decât zona de așezare a palmelor cu jumătate de milimetru. Acesta răspunde bine la comenzi, aderența suprafeței fiind bună. Butoanele înglobate în același corp se apasă relativ ușor și nu sunt zgomotoase însă soluția cu butoane separate cred că este mai ergonomică.

Date identificare Emachines D732GÎn privința gabaritului putem doar să vă spunem că nu este nici prea mare dar nici slim, arată ca un notebook normal de 14 inch. Greutatea este de 2.2 Kg aproximativ, l-am cântărit deoarece nu avem încă informații exacte de la producător. O să revenim cu un update imediat ce primim informațiile exacte cu privire la dimensiuni și greutate. În captura alăturată sunt datele de identificare ale notebook-ului.

Notele noastre  
Media obtinuta

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 224 voturi ) 0

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Toate , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale %, Performanţă %, Portabilitate %, Raport Preţ/Calitate %

Comentarii (1)

  • Avari

    Avari la 29 iul 2011, 07:36

    Okay I'm convniecd. Let's put it to action.

sus

Comentează