Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Samsung și Acer prezintă netbookuri cu sistem de operare Google Chrome

Samsung și Acer prezintă netbookuri cu sistem de operare Google Chrome

02 mai 2011
Companii precum, ASUS, Lenovo și Samsung, plănuiesc să lanseze netbookuri urmate îndeaproape de notebookuri ce vor rula un sistem de operare Google Chrome. Primul laptop cu Chrome O.S. a fost prezentat în urma cu un an.
Samsung și Acer prezintă netbookuri cu sistem de operare Google Chrome

Notebookul Cr-48 a fost primul care a folosit sistemul de operare Google Chrome, a fost conceput pentru de Google pentru a testa sistemul de operare Chrome, iar la un an după lansarea acestuia Acer și Samsung anunță lansarea a două laptopuri, ZGB respectiv Alex.

Acer ZGB va echipat cu un procesor Intel Atom, iar mărimea ecranului se va afla în intervalul 10-12 inch cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. O altă caracteristică importantă ar fi posibilitatea de conectare către un display extern prin intermediul porturlui HDMI și a unui cip encoder de la Chrontel.

Samsung Alex va avea un ecran cu o rezoluție nativă de 1280 x 800 pixeli și un procesor Intel Dual-Core Atom N550 (@ 1.5 Ghz). Alte componente includ: unitate de stocare SSD Sandisk P4 de capacitate necunoscută, memorie RAM de 2 GB, card 3G Qualcomm Gobi 2000, Bluetooth, WiFi, webcam și un touchpad Synaptics.

Sistemul de operare Chrome reprezintă încercarea celor de la Google de a intre pe piața PC asemenea platformei Android destinate dispozitivelor mobile.

Samsung Chrome OS

Sursa: smarthouse.com