Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Intel lansează Thunderbolt: tehnologia transferurilor de date ultra-rapide

24.02.2011

Intel lansează Thunderbolt, tehnologia care combină transferurile de date ultra-rapide cu conectarea la afişaje HD pentru a permite noi utilizări şi dispozitive periferice.
Intel lansează Thunderbolt: tehnologia transferurilor de date ultra-rapide

Intel a anunţat astăzi disponibilitatea noii tehnologii Thunderbolt, care permite conexiuni PC de mare viteză şi care combină transferurile de date ultra-rapide cu afişajul HD prin intermediul unui singur cablu. Thunderbolt oferă o viteză de transfer de 10 Gbps, astfel că un film HD poate fi descărcat în mai puţin de 30 de secunde. Această nouă tehnologie este adusă pe piaţă de Intel în colaborare cu Apple şi este disponibilă pe noua linie de laptopuri Apple MacBook  Pro.

Tehnologia Thunderbolt a fost creată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor creatorilor de media HD. De exemplu, videograficienii îşi pot da frâu liber creativităţii folosind dispozitive de captură/mixare audio şi video de bandă largă şi pot obţine atât latenţă redusă cât şi sincronizare precisă pentru procesare în timp real.

La o viteză de transfer de 10 Gbps, fişierele media de dimensiuni mari se vor transfera mult mai repede, fapt ce va reduce din timpul de aşteptare dedicat vizionării/editării video. Datele pot fi salvate şi recuperate mult mai rapid, astfel că nu va trebui să mai aşteptaţi atât de mult atunci când arhivaţi conţinut.

Pentru utilizatorii de PC-uri portabile, Thunderbolt înseamnă un singur conector plasat pe laptopurile lor ultra-subţiri care extinde capabilităţile de media ultra-rapide şi afişare HD, acasă sau la birou. Tehnologia Thunderbolt este complementară celorlalte tehnologii I/O pe care Intel continuă să le susţină.

Thunderbolt este propulsată de un controller chip Intel şi foloseşte un mic conector compatibil cu dispozitivele mobile, care va fi inclus în produsele ce vor suporta această tehnologie. Intel colaborează cu companiile de profil pentru a realiza produse cu tehnologia Thunderbolt integrată, produse precum computere, afişaje, dispozitive de stocare, dispozitive audio/video, camere, staţii de docare şi altele.

Tehnologia Intel Thunderbolt

Diagrama Intel Thunderbolt

Comenteaza


Te-ar putea interesa si:

Apple MacBook Pro cu procesor Intel dual-Core i5 și i7
Apple MacBook Pro cu procesor Intel dual-Core i5 și…

Aşa cum era de aşteptat, Apple a upgradat seria MacBook Pro, echipând-o cu procesoare şi motoare grafice de ultimă generaţie, tehnologie Intel Thunderbolt de mare viteză şi o nouă…

citeste articol +