Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Toshiba Satellite A660 - Intel Core i3-330M si nVidia GT330M

19.10.2010
Toshiba Satellite A660 se încadrează în gama medie de preţ reprezentând un hibrid între un laptop multimedia şi unul de gaming.

Toshiba Satellite A660
Modelul este construit în jurul procesorului i3, modelul de bază al gamei (330M) ce nu suportă Turbo Boost, astfel utilizatorii beneficiind doar de frecventa de 2.13Ghz, dacă nu luăm în considerare posibilitatea de overclocking. Solutia video folosită este una dedicată de la producatorul Nvidia, modelul GT330M cu 1GB  memorie RAM,  ce permite rularea fără probleme a majorităţii jocurilor din 2009, şi chiar unele de anul acesta. Deşi nu suportă DirectX 11, în testele de grafică placa se apropie mult de punctajele obtinute de rivalul Ati cu modelul HD5650. Spre deosebire de majoritatea portabilelor în cazul de fată limitarea grafică este dată de procesor şi nu de placa video.

Ne bucurăm să vedem la capitolul memorie RAM, faptul că A660 vine cu 4GB împărţiţi în două module de 2G fiecare. Pentru a utiliza întreaga capacitate sistemul de operare preinstalat este Windows 7 varianta pe 64 biţi. Din punct de vedere estetic, Toshiba nu a renunţat la exteriorul lucios folosit cu preponderenţă în gama multimedia, dar a încercat să limiteze cumva urmele de amprente pe care primele modele le atrageau ca un magnet. Astfel A660 vine cu un exterior lucios care este presărat de punctuleţe de formă pătrată, model ce se dovedeşte a fi mai rezistent la urmele de amprente.

Pe lângă jocuri, un portabil multimedia trebuie să ţină cont şi de calitatea imaginii şi a sunetului. Panelul ecranului LED este produs de Samsung şi redă bine culorile iar dimensiunea este un pic atipica avand 16 inch. Deşi nu are un subwoofer integrat la capitolul audio, difuzoarele Harman Kardon reprezintă un deliciu pentru audiofili.

Conectivitatea ar trebui să satisfacă majoritatea utilizatorilor. Astfel avem 3 porturi USB 2.0, un port e-SATA, wireless draft N, HDMI şi chiar slot pentru un Express card 34 . Dar din păcate ducem lipsa unui port firewire necesar conectării camerei de filmat, precum şi a modului Bluetooth integrat. De reţinut este faptul că placa de reţea ethernet suportă doar 10/100Mbps, astfel de preferat devenind conexiunea wireless.

Toshiba A660 încearcă să atragă o gama foarte largă de utilizatori; de la segmentul casnic pană la gameri dar din păcate prin micile lipsuri şi compromisuri făcute în alegerea componentelor, nu va mulţumi pe deplin.


Apreciem   Nu apreciem
Positive  Slot Express Card34
Negative  Lipsa portului Firewire
Positive  4Gb RAM preinstalati
Negative  Durata mica de viata a bateriei
Positive  difuzoarele Harman Kardon
Negative  Placa de retea ethernet 10/100
Citeste mai mult pe: notebookcheck.net

Comentarii (0)

    sus

    Comentează