Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Toshiba Libretto W100

14.11.2010
Credem în conceptele noastre şi le transpunem în realitate. Aceasta doreşte să spună Toshiba prin modelul Libretto W100, ajuns de curând şi la noi pe piaţa de profil.

Toshiba Libretto W100Libretto W100 aduce utilizatorilor de netbook-uri interfaţa touch prin cele două display-uri de care dispune. Nu e greşeală de tipărire, netbook-ul înlocuieşte tastatura clasică cu un display tactil, ce include touchpad-ul şi 6 dispuneri diferite ale tastelor pentru a îndeplini preferinţele oricărui utilizator.

Aspectul netbook-ului la exterior este negru lucios şi s-a preferat o carcasă metalică în locul plasticului omniprezent. Cele două ecrane de 7 inch captează imediat privirea, la o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli fiecare. Se pot folosi atât în modelul landscape în situaţiile în care edităm documente, sau navigăm pe net cat şi în modul portret in cazul in care dorim să citim o carte sau un ziar virtual. In acest mod Libretto W100 se apropie cel mai mult de senzatia pe care ti-o oferă citirea unei carti tipărite clasice, si lasă in urmă e-Reader-ele consacrate de pe piaţă. Monitoarele sunt LED ce redau foarte fidel culorile, singurul dezavantaj fiind faptul că sunt lucioase. Asta inseamnă că utilizarea in spatii puternic luminate devine mai greoaie, dar pe viitor poate Toshiba le va inlocui cu unele mate.

Din punct de vedere hardware, Libretto W100 are sub carcasă un procesor Intel Pentium SU5400, care deşi are o frecventă de doar 1.2 GHz, este un model net superior Atom-ului ce însoţeşte restul netbook-urilor. Memoria este integrată în placa de bază şi avem la dispoziţie doar 2GB, fără posibilitate de expansiune. Placa video integrată este Intel GMA HD, ce poate reda cursiv filmele HD cu rezoluţia de 720p, dar întâmpină greutăţi în cazul 1080p. Ţinând cont că un port HDMI lipseşte iar dimensiunea ecranului este mică, acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă. De reţinut este faptul că placa de bază şi procesorul se află pe display-ul de sus, asta pentru a nu-l încălzi excesiv pe cel ce găzduieşte tastatura.

Conectivitatea este spartană: avem doar un port USB 2.0, o ieşire stereo pentru căşti şi un card reader micro-SD. Partea de reţelistică este asigurată de o placă wireless în mod draft N, iar modelul din România beneficiază şi de un modul 3G integrat (HSDPA 7,2 Mbps / HSUPA 2Mbps). De asemenea modelul vine şi cu un modul Bluetooth 2.1.

Deşi are două ecrane bateria oferă o durată de viată de aproximativ 3 ore, ceea ce reprezintă o performantă destul de bună.

Toshiba Libretto W100 este un deschizător de drumuri, şi deşi are destule neajunsuri sperăm ca Toshiba să continue să îmbunătăţească acest concept şi să ajungă un obiect comun în viata noastră.


Apreciem   Nu apreciem
Positive  Spiritul inovator
Negative  Ecranele lucioase
Positive  HDD SSD
Negative  Durata de viată a bateriei
Positive  Modul 3G integrat Negative  Lipsa multi-touch-ului 
Citeste mai mult pe: tabletpcreview.com

Comentarii (0)

    sus

    Comentează