Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Sony Vaio VPC-EE23FX/BI

11.11.2010
Vaio pentru mase! Sony s-a decis să atace segmentul buget oferind astfel gama EE bazată pe o arhitectură AMD. Dar oare va prinde la public?

Sony Vaio VPC-EE23FX/BIModelul Sony Vaio VPC-EE23FX/BI, vine echipat cu procesorul P320, lansat de AMD în vara acestui an, la o frecvenţă de tact de  2100 Mhz. Deşi pare destul pentru utilizatorul obişnuit, procesoarele AMD încă se plasează în urma competitorului Intel în ce priveşte multitasking-ul, iar P320 este doar dual core,  fiind lipsit de plusul de performanţă adus de Intel prin Hyper Threading. Pentru a micşora diferenţa de performanţă portabilul vine echipat standard cu 4 GB de memorie RAM DDR3.

Aspectul este tipic pentru această clasă şi pentru Sony:  carcasa din plastic negru lucios, cu logo-ul Vaio pe spatele ecranului. Ecranul de 15.5 inch LED este lucios de asemenea făcând utilizarea sa în spaţii puternic luminate un chin. Procesarea grafică este asigurată de un chipset  ATI prin modelul HD4250. Chiar dacă nu reprezintă o soluţie dedicată, testele dovedesc că alegerea Sony este inspirată, ea situându-se peste modelul competitorului Intel (HD4500).

In acest segment de preţ diferenţa o face în special capitolul conectivitate. Sony adoptă aceeaşi soluţie ca a celorlalţi vendori de portabile: avem conectivate USB 2.0 asigurată de 4 porturi, ieşiri video prin port VGA şi HDMI, card reader SD & Memory Stick, DVD-RW Dual Layer şi o placă audio cu 2 canale. Deşi ne-ar fi plăcut un Bluetooth integrat, acesta lipseşte cu desăvârşire. Pentru conversaţiile pe Skype portabilul pune la dispoziţie  o cameră Web cu microfon integrate.

Singurul lucru care aminteşte că ai de-a face cu un Sony, în afară de logo, este tastatura preluată de pe modelele mai scumpe şi care reprezintă o plăcere în cazul sesiunilor prelungite de tastare/editare documente. Tastatura este completă incluzând şi secţiunea de taste alfa numerice pentru a uşura munca în cazul calculului tabelar.

Procesoarele AMD sunt mai energofage, dar bateria de 6 celule reuşeşte o durată medie de viată de aproximativ două ore jumătate, deşi dacă se mai umblă la setări mila de 3 ore poate fi depăşită usor.

In concluzie Sony, prin modelul Vaio VPC-EE23FX/BI, nu reuşeşte să convingă cumpărătorul că alegand acest portabil face o afacere bună. In această gamă de pret şi chiar mai ieftin se găsesc laptop-uri mai bine echipate.  


Apreciem   Nu apreciem
Positive  Tastatură tipică modelului Vaio
Negative  Carcasă lucioasă
Positive  Durata de viaţă a bateriei
Negative  Conectivitate redusă
Citeste mai mult pe: compreviews.about.com

Comentarii (0)

    sus

    Comentează