Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review Asus G51JX 3D - Intel Core i7 720QM şi nVidia GTX260

24.08.2010
Tehnologia 3D la purtător. Seria G de la Asus reprezintă cireaşa de pe tort a producătorului taiwanez. Litera G vine de la gaming şi acesta reprezintă mediul natural al portabilului.

Asus G51JX 3D este înzestrat cu un procesor Intel quad-core i7 720QM. Deşi modelul este primul din gama i7 cu o frecvenţă de tact la 1.6GHz trebuie menţionat că prin tehnologia Turbo Boost, frecvenţa este mărită dinamic până la un maxim de 2.8 GHz în paşi de 133.3 MHz. In acest fel Intel rezolvă două probleme ale utilizatorilor: frecvenţa scăzută măreste durata de viaţă a bateriei în condiţii normale de utilizare, iar prin Turbo Boost îi ajută pe cei începători în arta overclocking-ului.

Asus_G51JX_3D_1Jocurile sunt definite de două aspecte: vizual şi auditiv. Deliciul vizual este asigurat de efectul 3D. Placa grafică face parte din seria a zecea a producătorului nVidia, modelul fiind GTX 260M. Cu o memorie de 1024MB DDR3 şi un bus de 256 biţi, placa permite redarea jocurilor preferate în format tri dimensional.  Asus este primul producător care integrează într-un portabil tehnologia nVidia 3D Vision. Acest lucru este realizat cu ajutorul ochelarilor şi al unui soft  oferit de nVidia ce crează senzaţia de adancime, efectul 3D. Ochelarii sunt wireless, durata de viaţă a acumulatorului fiind de aproximativ 20h. La capitolul sunet utilizatorii sunt răsfăţati cu un mini-sistem Altec 5.1 iar placa de sunet este certificată EAX 4.0 , însemnând că sunetul din jocuri se va apropia cât mai mult de sunetul real prin simularea cât mai fidelă a diferitelor tipuri de mediu înconjurător (de exemplu ecoul va fi mai pronunţat într-un coridor decât într-un spaţiu deschis).

Celelalte delicii cu care suntem încântaţi de Asus G51JX 3D sunt: Blue Ray ROM, tastatura iluminată pentru partidele prelungite de gaming şi portul E-SATA.

Prin G51JX 3D Asus oferă utilizatorilor tehnologia 3D, iar prin evitarea folosirii microprocesoarelor şi procesorelor grafice din gama de top preţul devine uşor accesibil.

Apreciem:

- nVidia 3D Vision;
- Sunetul 5.1 Altec;
- Tastatura iluminată.

Nu apreciem:

- Integrarea unui Blue Ray Rom in loc de Writer;
- Durata mică de viaţă a bateriei.
Citeste mai mult pe: hardwarezone.com

Comentarii (0)

    sus

    Comentează