Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review Lenovo ThinkPad Edge E120
Review Lenovo ThinkPad Edge E120 Review Lenovo ThinkPad Edge E120 Review Lenovo ThinkPad Edge E120 Review Lenovo ThinkPad Edge E120 Review Lenovo ThinkPad Edge E120 Review Lenovo ThinkPad Edge E120

Review Lenovo ThinkPad Edge E120

03.05.2012

Producator Lenovo / Categoria Ultraportabil

7,8
7,8
Cel mai mic membru al familiei ThinkPad Edge se vrea o alternativă viabilă a ultrabook-urilor, oferind portabilitate pentru mediul de afaceri. Dimensiunile mici, o masă de 1.5 Kg şi autonomia de peste 7 ore l-ar face un must have pentru toţi cei aflaţi mai mereu pe drum, dar specificaţiile referitoare la portabilitate spun doar jumătate din poveste. Cealaltă jumătate o veţi afla citind review-ul în continuare.

1 comentarii / 362 vizualizari

Lenovo ThinkPad Edge E120Judecând după temperaturile de afară se pare că vara a venit mai devreme pe meleagurile noastre şi o dată cu ea vin şi vizitele de afaceri şi de ce nu, gândurile de vacanţă.

Deoarece în ziua de azi, calculatorul a devenit indispensabil pentru mediul de afaceri, fie că vorbim de o prezentare ţinută unui client sau de efectuarea unor rapoarte în timpul mort al unui zbor vă supun atenţiei un laptop care se vrea pe cât de portabil, pe atât de puternic.

Modelul pe care-l analizez în următoarele rânduri, ThinkPad Edge E120 este mezinul gamei Thinkpad cu un ecran de doar 10 inch dar deşi din punct de vedere al dimensiunii se poate încadra în gama netbook-urilor, motorul este un i3, ULV dar i3.

Un tur al modelului şi al celor mai importante specificaţii îl puteţi face în videoclipul de mai jos:

Din punct de vedere al designului, ThinkPad Edge E120 nu iese din tiparul seriei ThinkPad: capacul este oferit în două culori: roşu sau negru, cu o bandă mică argintie ce-l înconjoară şi plastic de culoare neagră la interior. De menţionat este faptul că plasticul de la interior deşi este mat, rigid, cum ţi-ai dori să fie pe un laptop de cursă lungă, senzitiv lasă impresia de lucru ieftin. Pe de altă parte materialul folosit pentru capacul ecranului este mult mai rafinat, uşor cauciucat, mat dar care totuşi reţine urmele de grăsime de pe degete. Prin urmare imaginea impecabilă pe care unii utilizatori o urmăresc este mai greu de întreţinut. Logo-ul ThinkPad este încă prezent în colţul din dreapta, fiind însoţit de led-ul roşu ce ţine locul punctului literei "i" şi este folosit pentru a avertiza utilizatorul dacă laptop-ul este pornit sau în modul stand by.

Lenovo ThinkPad Edge E120 Lenovo ThinkPad Edge E120
Lenovo ThinkPad Edge E120
Principalul argument pe care deţinătorii de lenovo îl folosesc în orice discuţie este tastatura; trebuie să recunosc că au dreptate, deoarece intervalul de timp al curbei de învăţare este mic, tastele fiind bine dimensionate, spaţiate iar feedback-ul primit la apăsare este omniprezent, deşi această operaţie nu este însoţiţă şi de un zgomot enervant. Forma uşor concavă a suprafeţei tastelor ajută degetul să alunece spre centrul lor, evitându-se apăsarea a două taste în acelaşi timp. Adăugând faptul că este rezistentă la vărsările accidentale de lichide, şi că rândul tastelor functionale are ca rol principal cel al tastelor multimedia, de control al luminozitatii, etc. avem premisele deja create pentru o experienţă ThinkPad veritabilă. Totusi, după puţin timp de utilizare devine evident că nu este la fel ca celelalte modele. Prima bila neagră o primeşte pentru poziţionare; după cum se poate observa în poza de mai sus zona tastaturii este situată la mijlocul laptop-ului, lăsând puţin loc liber în partea de jos pentru zona de odihnire a palmelor. Dacă tastaţi ocazional, nu va fi o problemă dar pentru cine îl va folosi pentru updatarea blog-ului sau compunerea de documente măricele, faptul că jumătate din palmă va sta pe masă sau în aer va fi incomod şi va crea o obosire prematură a articulaţiei mâinii; apoi tastele săgeţi sunt prea mici pentru a fi utilizate cu uşurinţă, aşa că pe lângă navigarea în interiorul paginilor din Excel, şi jocurile ce le necesită pot fi scoase din ecuaţie. La capitolul "ciudăţenii" (dacă luăm ca referintă tastaturile celorlalţi vendori) mai pot menţiona: tasta Print Screen poziţionată între tasta Alt şi Ctrl din dreapta, şi inversarea tastei Fn cu CTRL din stânga (dar funcţiile acestora din urmă pot fi interschimbate din BIOS). Modelul fiind adresat segmentului firmelor medii e lesne de înţeles de ce nu beneficiem de o zonă cu butoane dedicate. Această opţiune se găseşte pe mai scumpa serie T. De reţinut ar fi că tasta space deşi are simbolul de iluminare cu led a tastaturii, modelul E120 nu beneficiează de această opţiune. (ar fi fost frumos ca inginerii lenovo să fi înlăturat simbolul pentru a nu induce în eroare utilizatorii)

Înteleg cLenovo ThinkPad Edge E120ă trackpoint-ul a ajuns o semnătură a produselor lenovo dar pe acest model este cam forţat. Spun acest lucru deoarece spaţiul necesar celor trei butoane ce-l deservesc mănâncă din cel atât de necesar touchpad-ului care este redus la dimensiuni microscopice. Suprafaţa touchpad-ului este rugoasă la atingere şi personal nu m-a convins din punct de vedere al sensibilităţii. Cele două butoane ale sale sunt incluse în touchpad, asta însemnând că zona senzitivă propriu-zisă este şi mai mică. Ţinând cont că cele două butoane nu sunt delimitate clar, misterul descoperirii limitelor fiind lăsat la latitudinea utilizatorului, deseori click dreapta a fost interpretat ca stânga, experienţa utilizării touchpad-ului fiind printre cele mai rele dintre toate modelele testate până acum. Deşi pot afirma că am avut voinţa necesară pentru a afla cum să-l folosesc, la sfârşitul zilei am apreciat existenţa trackpoint-ului. Dar pentru o mare parte din utilizatori şi el se va dovedi dificil de utilizat, acest lucru fiind perceput ca o sursă în plus de enervare.

Zona tastaturii a fost împinsă în jos nu pentru a face loc unui sistem audio mai bun, ci pentru bateria care se poate îndepărta uşor, sistemul de prindere fiind identic cu al modelelor mai mari. Acest compromis nu-l pot înţelege deoarece beneficiul adus cântăreşte mai puţin decât incovenientele create. Personal aş fi preferat o baterie încastrată în partea de jos dar cu o zonă mai generoasă pentru palmrest şi pentru touchpad; mai ales că spaţiul (destul de mare) de deasupra tastaturii nu conţine decât butonul de power. Pe lângă faptul că, personal, este inestetic, crează şi senzaţia că este neterminat (că acolo ar fi trebuit să fie ceva, de care noi nu beneficiem).

Accesul la componentele interne se realizează facil, un singur capac acoperind toată suprafaţa. Odată îndepartat avem access la unitatea de stocare, la ambele sloturi de memorie RAM cât şi la ventilator pentru curăţenia periodică.

Lenovo ThinkPad Edge E120 Lenovo ThinkPad Edge E120
Notele noastre  
Media obtinuta 7,8
Design/Materiale
8
8
Performanta
7
7
Portabilitate
8
8
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
8
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7

voteaza
Media obtinuta ( 5 voturi ) 6,8

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (1)

  • Bogdan

    Bogdan la 03 mai 2012, 22:22

    Salutare,

    Imi cer scuze de reply-urile foarte intarziate, dar datorita unor proiecte la munca in ultimul timp nu am mai avut timp de review-uri. Sper ca perioada urmatoare sa fie mai lejera si sa va pot aduce in fata noi modele testate in spiritul notebookreview.ro

    O seara buna!
    Bogdan

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

8,3 Review Sony VAIO VPCS13L9E/B
Review Sony VAIO VPCS13L9E/B

Începutul de an 2010 a adus pe piaţa de profil două noi serii de ultraportabile a producătorului japonez Sony: seria S şi Y. Din gama S, Sony vinde în România modelul…

8,3 Review Lenovo IdeaPad U260
Review Lenovo IdeaPad U260

Dacă la un portabil puneţi accent mai mult pe design şi materiale în detrimentul performanţei, vă propun să consideraţi în alegerea portabilului modelul Lenovo Ideapad…

Te-ar putea interesa si:

Review Lenovo ThinkPad Edge E420s
Review Lenovo ThinkPad Edge E420s

14 inch, masă de 1.8Kg, wireless N, Bluetooth şi modul UMTS totul în packetul tipic Lenovo. Aceste ingrediente ar trebui să creeze reţeta unui portabil (la propriu) de success…

Asus N53SN
Asus N53SN

Portabil multimedia sau de gaming ? De obicei răspunsul la această întrebare presupune un compromis. Nu este cazul şi pentru Asus N53SN care deşi este prezentat ca aparţinând…

Review Toshiba Portege Z830-10N
Review Toshiba Portege Z830-10N

Anul 2012 se anunţă a fi al ultrabook-ului, majoritatea vendorilor oferind în piaţă viziunea lor asupra conceptului propus de Intel. Astăzi vă supun atenţiei modelul Portege…