Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E)
Review Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E) Review Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E) Review Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E) Review Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E) Review Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E) Review Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E)

Review Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E)

10.01.2012

Producator Sony / Categoria Business

Întoarcerea lui Z! Deși nu am trecut la recenzii de filme (n.r. Zorro), voi vorbi totuși de un cavaler negru ce face de râs concurența dacă ne-am lua după scorul obținut de unitatea de stocare. Este însă perfect? Nu prea, dar toate acestea le puteți afla citind review-ul noului Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E).

1 comentarii / 813 vizualizari

Dacă până acum am putut face o paralelă cu modele de Ultrabook ce au început să apară pe piață, de la acest capitol încolo similaritățile se opresc iar Sony VAIO Z își croiește singur drumul. Prima diferență notabilă o constitue porturile ce sunt mai multe la număr: avem USB 2.0 cu funcția de încărcare (pentru un dispozitiv extern precum smartphone, MP3 player), USB 3.0 pentru transfer rapid de date, două cititoare de card-uri, port VGA, port rețea.

Conectivitatea fără fir este completă deoarece pe lâgă placa wireless draft n ți modulul Bluetooth avem și un modul UMTS inclus.

Porturile sunt dispuse pe laturile portabilului după cum urmează:

Față: cititor de carduri Magic Gate, cititor de carduri SD;

Sony VAIO Z

Spate: spatele este lipsit de porturi;

Sony VAIO Z

Stânga: port VGA, fante aerisire, Kensigton lock;

Sony VAIO Z

Dreapta: port audio, port reţea, port HDMI, port USB 2.0, port USB 3.0, port alimentare.

Sony VAIO Z

 

Personal îmi place dispunerea porturilor deoarece permite un bun cable management și o aerisire a biroului dacă îl vom conecta la un monitor extern spre exemplu. Singura mențiune pe care aș face-o este apropierea dintre cele două porturi USB dar dacă ne gândim că avem extensii ale lor pe Power Media Dock atunci și acestă problemă este rezolvată.

 

Power Media DockCe este Power Media Dock?

După cum numele și poza alăturată sugerează faptul că este o stație externă, ce se cuplează la laptop pentru a oferi mai multă versatilitate cât și performanță. Versatilitate datorită porturilor pe care le oferă, și a unitații optice BD-RW iar performanța este acoperită de o placă video dedicată reprezentată de chipset-ul AMD Radeon HD 6550M. Ideea de placă video externă nu este nouă, dar a fost greu de implementat datorită lipsei unui bus de date care să suporte lățimea de bandă necesară. Sony spune că acest lucru s-a rezolvat odată cu apariția portului USB 3.0.

Power Media DockPosibilități și limitări...

Cel mai bun lucru (pe lângă cel evident al puterii de procesare grafică) mi se pare faptul că poti extinde desktop-ul pe alte trei monitoare, pentru a avea 4 monitoare în total (desi avem 4 porturi de ieşire se pare că limitarea provine de la suportul AMD); acest lucru se datorează faptului cu media dock-ul aduce încă un port HDMI și VGA fără a le opri pe cele interne ale laptop-ului. Limitarea constă în faptul că Media Dock-ul are nevoie de alimentare externă, deci:
1. Nu merge când laptop-ul functionează doar pe baterie, și nici cu acumulatorul laptop-ului, pachetul venind cu două acumulatoare (unul pentru laptop, unul pentru Power Media Dock);
2. Power Media Dock-ul nu este plug and play, sau este dacă îl priviți doar ca un canal semi duplex. Deconectarea se face cu oprirea sa în prealabil. Dacă îl veți scoate direct din laptop, sistemul de operare "crapă", necesitând un restart pentru repunerea în funcțiune.

Dacă vorbim de hard disk și de viteza de citire, atunci vorbim de viteza luminii (metaforic, binențeles). Nu este o afirmație ironică, ci chiar dacă SSD-ul nu reprezintă o noutate absolută, acest SSD cu o capacitate de 256 GB m-a uimit. Deoarece o poză face cât o mie de cuvinte, vă las pe dumneavoastră să vedeți rezultatele obținute în testele de mai jos. Deoarece nu am avut "încredere" în rezultatul HD Tune, am mai rulat două teste independende la care am obținut același rezultat: 456.8 MBps la citire. În lucrul zilnic acest lucru se traduce printr-o accesare mai rapidă a datelor, fișierelor, programelor de care avem nevoie. Dar lucrurile bune abia incep; mai multe detalii în capitolul performanță.

Test HD Tune Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E)

Sony VAIO Z HD Tune Benchmark Sony VAIO Z HD Tune info

AS SSD Benchmark Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E) Crystal Disk Mark Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E)
Sony VAIO Z HDD benchmark Sony VAIO Z HDD benchmark

Următoarele grafice comparative ale testelor de performanţă pentru diferitele componente hardware ale lui Sony VAIO Z (VPC-Z21V9E), conţin doar modele cu o diagonală a ecranului de 13 - 14 inch. Am realizat acest lucru pentru a vă uşura alegerea laptop-ului ce îndeplineşte cel mai bine cerinţele dumneavoastră.

HD Tune chart
Notele noastre  
Media obtinuta 9
Design/Materiale
9
9
Performanta
10
10
Portabilitate
10
10
Raport pret/calitate
7
7

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7

voteaza
Media obtinuta ( 18 voturi ) 6,3

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Business , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (1)

  • Mihaela Jm3k3ritza

    Mihaela Jm3k3ritza la 20 ian 2012, 20:02

    Un review excelent, un laptop cu destule noutati in comparatie cu celelalte modele. Ca design nu ma dat pe spate, insa pretul credeam ca nu il vad bine!

sus

Comentează

Din aceeasi categorie

8,5 Review Fujitsu Lifebook P701
Review Fujitsu Lifebook P701

Fujitsu P701 constitue ultraportabilul ideal pentru oamenii de afaceri ce sunt mereu pe drumuri. La doar 1.5 Kg, sub aspectul sobru al carcasei ascunde un puternic procesor i5, şi o baterie…

8 Review Asus B53F
Review Asus B53F

Business class de la Asus este ceea ce vă prezentăm astăzi în review. Modelul B53F este dedicat acestui segment de piață și va fi un concurent serios pentru ceilalți producători,…

Te-ar putea interesa si:

Review Sony VAIO VPCS13L9E/B
Review Sony VAIO VPCS13L9E/B

Începutul de an 2010 a adus pe piaţa de profil două noi serii de ultraportabile a producătorului japonez Sony: seria S şi Y. Din gama S, Sony vinde în România modelul…

Review ASUS Automobili Lamborghini VX7
Review ASUS Automobili Lamborghini VX7

Pentru cei aflaţi în căutarea portabilului care să se asorteze cu Lamborghini-ul din garaj, sau cei care tânjesc după un Gallardo dar încă nu au banii necesari să-l…