Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review Sony VAIO VPCSB2L1E
Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E Review Sony VAIO VPCSB2L1E

Review Sony VAIO VPCSB2L1E

03.07.2011

Producator Sony / Categoria Ultraportabil

8,3
8,3
Modificările cu care Sony întâmpină clieţii fideli gamei S, încep cu noua arhitectură Sandy Bridge generaţia a doua şi se continuă cu un nou design, o placă video dedicată şi o autonomie îmbunătăţită. Într-un cuvânt, partenerul ideal atât în timpul şedinţelor cât şi în pauze. Toate schimbările au fost supuse analizei la microscop în cel mai nou articol, marca Notebookreview.ro

3 comentarii / 2364 vizualizari

Noua gamă Sony VAIO S oferă din punct de vedere al conectivităţii tot ce şi-ar putea dori un un utilizator business, deşi unele lucruri (precum cititorul de amprente, modulul 3G încorporat, hard SSD, BD ROM) sunt întălnite doar pe modelele superioare.

Așezarea elementelor de conectare și a celorlalte elemente importante este prezentată în cele ce urmează:

Față: Aici avem ledurile indicatoare, butonul wireless ON/OFF;

Sony VAIO VPCSB2L1E

Spate: fanta de evacuare a aerului cald;

Sony VAIO VPCSB2L1E

Stânga: jack căşti, DVD-RW;

Sony VAIO VPCSB2L1E

Dreapta: cititorul de card Memory Stick Duo, cititorul de card SD/MMC, port VGA, port HDMI, port USB 3.0, două porturi USB 2.0, port reţea RJ-45, port alimentare.

Sony VAIO VPCSB2L1E

 

Când vine vorba de conectivitatea fără fir vorbim de o placă de reţea compatibilă draft N şi un modul Blueetooth 2.1.

Sony VAIO VPCSB2L1EDacă analizăm partea de dedesubt se observă două mici porturi. Dacă cel de sus este uşor de recunoscut ca fiind cel de docking station, cel de jos reprezintă o noutate. Din manual am aflat că este folosit pentru a conecta bateria extinsă, deoarece după cum veţi vedea în continuare, în cazul noi game S bateria este inclusă în corpul laptop-ului, fiind necesară desfacerea capacului pentru a ajunge la ea. Bateria extinsă (ce se poate achiziţiona separat) permite o autonmie de până la 14 ore.

 

 

Ultimul lucru dar nu şi cel mai neimportant îl reprezintă camera web/ microfonul încorporat pentru conversaţiile skype. Deşi este de doar 0.3Mpx, camerele web de la noile modele Sony împrumută din tehnologia diviziei Sony CyberShot pentru camere foto. Experienţa îşi spune cuvăntul în acest caz, imaginea captată fiind clară, culorile fiind bine definite. Dacă calitatea video este impecabilă nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre cea audio. In cazul convorbirilor pe Skype microfonia este mare, o convorbire neputându-se desfăşura în condiţii optime. În acest caz recomandăm cu căldură achiziţionarea unei perechi de căşti.


Sony VAIO VPCSB2L1ESpațiul de stocare pentru Sony VAIO VPCSB2L1E este de 500 GB. Hard Disk-ul este de asemenea entry level, având o viteză de rotire a platanelor de doar 5400RPM şi un buffer de 8MB. Cunoscănd aceste detalii nu suntem miraţi că în testul HD Tune a avut o performanță slabă cu o viteză medie de transfer de doar 56.8 MB/s. Totuşi fiind vorba de un model business in VAIO Control Center avem optiunea de activa/dezactiva sistemul de protecţie al acestuia. Sistemul de protecţie constă în faptul că la detectarea unui şoc, spre exemplu scăparea accidentală a laptop-ului, capul braţului de citire este ridicat de pe platane pentru a evita zgârierea acestora şi deteriorarea datelor. 

 

Următoarele grafice comparative ale testelor de performanţă pentru diferitele componente hardware ale lui VAIO VPCSB2L1E, conţin doar laptop-uri din gama business, cu o diagonală a ecranului de 13 - 14 inch. Am realizat acest lucru pentru a vă uşura alegerea ultraportabilului ce indeplineşte cel mai bine cerinţele dumneavoastră.

 

Test HD Tune Sony VAIO VPCSB2L1E

Sony VAIO VPCSB2L1E test HD Tune
Sony VAIO VPCSB2L1E informații HD Tune

 

HD Tune Chart

Notele noastre  
Media obtinuta 8,3
Design/Materiale
9
9
Performanta
7
7
Portabilitate
9
9
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 97 voturi ) 5,3

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Ultraportabil , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 20%, Portabilitate 30%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (3)

  • Gabriel Bulancea

    Gabriel Bulancea la 12:20, 2011-07-04

    Un review pentru Acer Aspire 5750g?

  • Costi

    Costi la 13:05, 2011-07-04

    Salut Gabriel,

    Din păcate Acer România nu furnizează modele pentru review asa des cum am dori atât noi cat și voi cei care ne citiți, dar încercam sa remediem acesta situație. Sper curand sa avem noi modele de la Acer, poate chiar Acer Aspire 5750g.

    Mult succes!

  • simi

    Simi la 23:05, 2011-10-10

    Wow, ce note date de vizitatori. Se intampla ca eu sa am atat modelul de fata, SB (chiar alb) cat si cel mai scump, SA, asa ca am putut da o nota in cunostinta de cauza. Sunt curios daca celelalte 80+ voturi sunt date tot de oameni ce detin un SB.

sus

Comenteaza


Din aceeasi categorie

9,2 Review Asus ZenBook UX21
Review Asus ZenBook UX21

Credeți în dragoste la prima vedere? Sub acest slogan Asus comercializează modelul Zenbook UX21, ultraportabil de 11inch cu un suflet mare. Luând în considerare talia…

citeste review +
9,2 Review Asus U36SD (Sandy Bridge)
Review Asus U36SD (Sandy Bridge)

Modelul U36JC ce a stârnit mult interes anul trecu, este continuat anul acesta de Asus cu U36SD. Deşi exteriorul a rămas neschimbat, motorizarea s-a schimbat pe Sandy Bridge ce…

citeste review +

Te-ar putea interesa si:

Review Sony VAIO VPCS13L9E/B
Review Sony VAIO VPCS13L9E/B

Începutul de an 2010 a adus pe piaţa de profil două noi serii de ultraportabile a producătorului japonez Sony: seria S şi Y. Din gama S, Sony vinde în România modelul…

citeste articol +
Review Asus K53BY (AMD Brazos - Zacate)
Review Asus K53BY (AMD Brazos - Zacate)

Asus scoate primul notebook pe platforma AMD Fusion cu procesor E-350 (Brazos) și placa video AMD HD 6310, la acestea se adaugă și o placă video dedicată AMD Radeon HD 6470M pentru…

citeste articol +
Review Asus K53SJ
Review Asus K53SJ

În acest review prezentăm modelul K53SJ de la Asus care vine cu noutăți în ceea ce privește aspectul portabilelor din gama K dar și în ceea ce privește partea hardware…

citeste articol +
Review Lenovo ThinkPad Edge E520
Review Lenovo ThinkPad Edge E520

lenovo ThinkPad Edge 520, aduce la un preţ accesibil posibilitatea de a fi parte din lengenda ThinkPad. Deşi divizia nu mai e detinută de IBM, totuşi Lenovo e singurul producator care…

citeste articol +