Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

Review Lenovo ThinkPad Edge 14
Review Lenovo ThinkPad Edge 14 Review Lenovo ThinkPad Edge 14 Review Lenovo ThinkPad Edge 14 Review Lenovo ThinkPad Edge 14 Review Lenovo ThinkPad Edge 14 Review Lenovo ThinkPad Edge 14

Review Lenovo ThinkPad Edge 14

29.08.2010

Producator Lenovo / Categoria Business

8,2
8,2
ThinkPad Edge 14 este cel mai recent notebook Lenovo care se adresează atât utilizatorilor small business cât și celor obișnuiți. Modelul testat de noi vine cu hardware de ultimă generație (Intel Core i5 430M) și câteva avantaje specifice ThinkPad: UltraNav (Trackpoint + un generos multi-gesture touchpad) și tastatură chiclet rezistentă la lichide. Discutăm pe larg punctele forte și cele slabe ale acestei serii ThinkPad Edge în acest review.

2252 vizualizari

Lenovo ThinkPad Edge 14Lenovo ThinkPad Edge 14 vine cu un aspect destul de serios dacă privim doar zona din interior, în exterior acest aspect este însă îndulcit de o bordură argintie care înconjoară atât partea fixă cât și ecranul dar și de partea exterioară a ecranului care la modelul testat de noi este roșu lucios numit "heatwave red" de catre cei de la Lenovo. Celelalte două modele din care putem alege când vorbim despre design sunt diferențiate doar prin culoarea exterioară a ecranului care poate fi negru mat sau negru lucios. Interiorul este negru mat oriunde privim, un plus pentru rezistența la murdărie.

 

Singurele puncte de culoare sunt trackpad-ul, cele doua linii finuțe care delimitează jos butoanele trackpoint-ului și ledul indicator care coincide cu punctul de pe "i"-ul de la ThinkPad. Toate acestea sunt roșii. Vreau să accentuez ca puntul de pe "i"-ul de la ThinkPad este un led atât pentru inscripția de la interior cât și cea de pe exteriorul ecranului. Este un element de design foarte reușit din punctul meu de vedere.

Lenovo ThinkPad Edge 14Mai puțin inspirată este ideea celor de la Lenovo de a elimina orice alt led indicator, acesta despre care vorbim arată doar faptul ca laptop-ul este pornit. În altă ordine de idei nu aveți cum să cunoașteți dacă HDD-ul este solicitat sau dacă rețeaua wireless are sau nu activitate decât cu ajutorul software-lui, nu există alte leduri indicatoare decât cel de la "i".

Calitatea materialelor utilizate în construcția notebook-ului este peste media celei pe care o regăsim în mod curent pe laptop-uri din gama de consum. Îmbinările sunt și ele la înălțime, ThinkPad Edge este făcut să dureze, să dureze, să dureze (o expresie nefericită, îmi aduce aminte de o reclamă enervantă). Ecranul stă ferm în orice poziție îl lăsam balamalele fiind bine echilibrate. Ca să nu aducem numai laude vă spunem că bateria are un joc mic dar sesizabil și deranjant deși sistemul de asigurare este în poziția închis.

Lenovo ThinkPad Edge 14La capitolul ergonomie avem numai cuvinte de laudă. Zona de așezare a palmelor este foarte generoasă chiar și în raport cu unele notebook-uri de dimensiuni mai mari, tastatura este una dintre cele mai reușite pe care le-am utilizat iar touchpad-ul este mare, foarte mare. Un mic minus, pentru că după o perioadă de acomodare lucrurile se schimbă, este faptul că datorită dimensiunilor mari ale touchpad-ului și al poziției lui foarte joase l-am atins de câteva ori cu podul palmelor și cursorul a sărit unde nu ne doream.

Un alt plus la ergonomie îl reprezintă Trackpoint-ul, acel mic joystick cu cele trei butoane aferente. Personal nu am reușit să îl utilizez la adevărata valoare dar cei care sunt obișnuiți cu acest sistem m-au sfătuit sa-i dau o șansă pentru că merită. La fel vă sfătuiesc și eu, dacă tot l-ați cumpărat încercați să fructificați acest plus.

Lenovo ThinkPad Edge 14Tastatura de tip chiclet are suprafața tastelor puțin concavă (scobită) astfel încât să se potrivească foarte bine cu degetele. Forma tastelor nu este nici ea clasică, latura de jos a tastelor este puțin arcuită un element mai mult pentru design decât pentru ergonomie. Este foarte aerisită și sensibilitatea la apăsare este optimă. Tastele multi-funcționale se folosesc direct fără tasta Fn, apăsăm Fn pentru a activa F-urile, este invers decât la majoritatea notebook-urilor. Acest artificiu mărește cu siguranță utilitatea acestor funcții. 

Un alt mare avantaj al tastaturii este faptul că beneficiază de un sistem de scurgere a lichidelor scăpate accidental (spill-resistant) pe ea, practic salvăm placa de bază de a fi udată. A nu se înțelege că putem turna o sticlă de apă și nu pățește nimic, acest sistem este prevăzut pentru cazul unei mici cafele vărsate pe tastatură sau alte accidente de acest gen.

Avem și două minusuri de raportat în ceea ce privește tastatura:
1. Are inversate tastele Ctrl stânga și Fn între ele (Fn este ultima din stânga jos), un element enervant pană te obișnuiești cu el, și de neobișnuit dacă folosim tastatura în jocuri în care avem nevoie de Ctrl stânga.
2. Este tastatură tip U.K.

Despre touchpad am amintit că este mare, vă precizăm că în același timp răspunde foarte bine la comenzi iar butoanele acestuia sunt silențioase și se apasă ușor.

Vă amintim în câteva cuvinte și despre cititorul de amprente care este poziționat în partea dreaptă sus pe zona de așezare a palmelor, acest element de siguranță este apreciat de cei care au întradevăr nevoie de el. Este oarecum complicat de setat (nici software-ul ajutător nu este extrem de intuitiv) dar după ce a citit amprenta degetului funcționează foarte bine.

Dimensiunile de gabarit 344 x 233 x 31.8 / 37.0 mm îl face un notebook puțin peste media celor cu ecran de 14 inch. Greutatea modelului testat este de 2.2 Kg și este în media normală pentru 14 inch.

Cum imaginile valorează cât 1000 de cuvinte vă invităm sa vizitați galeria foto și dacă nu este de ajuns mai jos aveți un film de prezentare realizat de cei de la Lenovo.

 

Notele noastre  
Media obtinuta 8,2
Design/Materiale
10
10
Performanta
7
7
Portabilitate
8
8
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6

voteaza
Media obtinuta ( 231 voturi ) 5,3

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Business , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 25%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 25%

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Din aceeasi categorie

    8 Review Lenovo ThinkPad Edge E520
    Review Lenovo ThinkPad Edge E520

    lenovo ThinkPad Edge 520, aduce la un preţ accesibil posibilitatea de a fi parte din lengenda ThinkPad. Deşi divizia nu mai e detinută de IBM, totuşi Lenovo e singurul producator care…

    8 Review Asus B53F
    Review Asus B53F

    Business class de la Asus este ceea ce vă prezentăm astăzi în review. Modelul B53F este dedicat acestui segment de piață și va fi un concurent serios pentru ceilalți producători,…