Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review Asus N55SF
Review Asus N55SF Review Asus N55SF Review Asus N55SF Review Asus N55SF Review Asus N55SF Review Asus N55SF

Review Asus N55SF

07.09.2011

Producator Asus / Categoria Multimedia

8,0
8,0
Un vechi proverb românesc spune "Nu judeca o carte după coperţi" şi nu cred că se poate aplica mai bine decât în cazul lui Asus N55SF. Însă, deşi din punct de vedere tehnic ne-a impresionat, pentru utilizatorii cărora se adresează aspectul fizic contează la fel de mult ca şi performanţa oferită.

2 comentarii / 3998 vizualizari

Asus N55SFDacă se doreşte un laptop multimedia din gama premium, atât în ce priveşte performanţele tehnice cât şi calitatea materialelor folosite, nu putem trece pe lângă seria N de la Asus.

După succesul înregistrat anul trecut cu modelele N53, două dintre ele fiind testate şi de noi, 2011 aduce N55.

De îndată ce am deschis cutia, s-a observat că Asus nu a fost mulţumit doar cu un mic facelift al gamei, practică întâlnită la alţi producători, ci avem de-a face cum o nouă mentalitate: dacă vrem un laptop multimedia pentru viitor, privirea trebuie să se întoarcă în trecut.

Din următoarea prezentare se poate observa că s-a renunţat la exoscheletul metalic în favoarea unuia din masă plastică, iar singurele forme rotunde se mai întâlnesc la colţurile sale:


Întradevăr îmbinarea dintre imagini şi sunet, au creat una din cele mai bune reclame ce promovează vre-un laptop, dar din păcate în viaţa reală, din punct meu de vedere, veţi rămâne doar cu sunetul. Afirm acest lucru deoarece designul, deşi este creat de David Lewis, tatăl NX90-ului, Asus N55SF pare a fi o schită creată în pauza de masă. În primul rând, materialul din care este creat capacul ecranului este plastic lucios,  perlat. O alegere neinspirată am zice, deoarece dorinţa de a-l menţine curat devine o misiune imposibilă, atâta timp cât şi cea mai infimă particulă de praf se îndrăgosteşte iremediabil de ea şi nu mai vrea să plece. În al doilea rând, după cum se poate lesne vedea, doar câteva săptămâni de plimbări pe la cei din comunitatea review-erilor au fost necesare pentru ca modelul să adune o mulţime de zgârieturi inestetice.
Acest lucru nu ar trebui prezent pe un echipament din gama superioară, gama cu pretenţii. Rama ecranului este învelită cu o baghetă cromată, care se asortează cu logo-ul ASUS situat central pe capac, şi pentru care nu am găsit nici o explicaţie în ce priveşte prezenţa ei, deoarece din punct de vedere vizual mai mult strică, decât adaugă.

Asus N55SF Asus N55SF

La interior lucrurile stau puţin mai bine: zona de odihnire a palmelor este realizată dintr-un material plastic uşor cauciucat, şi cu o suprafaţă mată iar în continuarea sa începe tastatura. Deşi în trecut de fiecare dată ne plângeam de faptul că tastatura pe laptop-urile ASUS era prea înghesuită, cu taste prea mici, în ultimul timp K93-ul, G74-ul ne-au arătat că se poate şi mai bine. Din păcate N55SF nu se încadrează în categoria ultimelor modele menţionate, ci are un design al cărui scop funcţional este cunoscut doar de David Lewis. Modelul este de 15 inch, şi precum la vechea serie N, suntem răsfăţati cu o tastatură întreagă, ce include şi tastele numerice, în partea dreaptă. La o primă privire pare o tastatură obişnuită, dar privirile pot fi înşelătoare. Eu am fost obişnuit că o tastatură să fie încadrată de tastele Esc şi Ctrl în partea stângă şi Enter cu semnul "-" în partea dreptă. Aşa am tastat de ani buni de zile şi în funcţie de aceste repere găsesc şi celelalte taste. Totusi la acest model reperele sunt modificate:
Asus N55SF- în locul tastei "-" avem buton-ul de power, buton ce a necesitat ceva timp de găsire.
- în locul tastei Esc avem tasta ce comută între diferite regimuri de funcţionare a bateriei.
- tasta ce opreşte sonorul o înlocuieşte pe cea Ctrl.

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că modelul încorporează tastele multimedia, in acelasi spaţiu/ bloc cu tastatura, neexistând o delimitare clară între cele două zone distincte ca funcţionalitate şi folosire.

O să aveţi nevoie de ceva timp de acomodare cu noua orânduire a tastelor, dar din experienţă vă pot spune că este foarte frustrant la început, mai ales că Esc este o tastă folosită frecvent. Suprafaţa tastelor din plastic este semi-lucioasă, pentru a crea premisele existentei grilei metalice ce se succedă deasupra lor. Dimensiunea tastelor este destul de mare, şi chiar există ceva spaţiu între ele, ASUS păstrandu-le pe cele numerice la aceeasi dimensiune cu cele alfabetice, dar în timpul tastării ai întotdeauna senzaţia că materialul folosit este ieftin, zdrăngăne prea mult, şi această senzaţie contrasteaza cu dorinţa de la cumpărare a unui produs premium.

Asus N55SFAmplasat sub tasta space, şi puţin decalat spre dreapta avem touchpad-ul de dimensiune mare pentru un portabil de 15 inch. Este creat din acelaşi material ca şi zona de odihnire a palmelor, marcarea sa realizându-se prin tăieturi adânci. Deoarece materialul este puţin cauciucat, alunecarea degetelor este frînată cu efecte asupra preciziei sale, mai ales când dorim să folosim funcţia multi-touch de care beneficiază. Asemeni seriei anterioare, cele două butoane sunt unite într-unul singur de tip bară. Acesta rămâne silenţios în timpul folosirii, dar cum era de aşteptat precizia butoanelor scade spre zona din mijloc.

Asus N55SFEventualele upgrade-uri nu se pot efectua fără ajutorul unei şurubelniţe, din nefericire. Partea bună este că între noi şi locaşul hard disk-ului sau cel al DIMM-urilor de memorie nu stau decât două şuruburi, nu mai multe.

Renunţând la formele voluptoase de anul trecut, N55SF este mai suplu, măsurând doar 379 x 261 x 37~37.5 mm, adică a pierdut în medie, aproximativ 0.5 cm pe fiecare latură. Totuşi dimensiunile reduse, nu se regăsesc şi în masa sa, laptop-ul cântărind tot 2.7 Kg.
Notele noastre  
Media obtinuta 8,0
Design/Materiale
7
7
Performanta
9
9
Portabilitate
8
8
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 123 voturi ) 5,7

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Multimedia , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 25%, Portabilitate 25%, Raport Preţ/Calitate 30%

Comentarii (2)

  • BoggDamN

    BoggDamN la 02:17, 2011-12-15

    Scuze, dar in printurile de la Heaven Benchmark apare ca model GPU Intel HD graphics. Daca testul e facut cu GT 555M, nu ar trebui sa apara acelasi nume ? Aceeasi problema o am si eu cu testele gen Heaven si FurMark , nu le pot face cu placa video dedicata, ci doar cu cea integrata.

  • Bogdan

    Bogdan la 01:39, 2011-12-16

    Salut BoggDamN,

    Dupa cum am mai scris si in celalalt post: uita-te si la rezultate. Daca un HD 3000 in DX10 se opreste pe la 300 de puncte, aici el se pare ca a scos peste 1000. Acest lucru inseamna ca placa video folosita in timpul benchmark-ului a fost cea dedicata, chiar daca softul ii afiseaza numele gresit.

    O noapte linistita,
    Bogdan

sus

Comenteaza


Din aceeasi categorie

7,9 Review Toshiba Qosmio F750 3D
Review Toshiba Qosmio F750 3D

Deşi zăpada încă se lasă aşteptată în Bucureşti, vă supun atenţiei un nou model alb ca neaua: Toshiba Qosmio F750. Testând-ul m-am simţit ca un explorator, deoarece…

citeste review +
8,4 Review Apple MacBook Pro 2011 15 inch
Review Apple MacBook Pro 2011 15 inch

Încercăm de fiecare dată să ne surprindem cititorii, acum a venit rândul iubitorilor de "mere", pentru ei am venit cu un MacBook Pro de generație nouă, 2011 cu ecran de…

citeste review +

Te-ar putea interesa si:

Review Asus N73SV
Review Asus N73SV

ASUS a trimis pe bancul de probă un mamut de 17.3 inch, modelul N73SV.  Portabilul aduce pe piață două noi componente ce au fost lansate pe piaţă azi, 5 Ianuarie la CES (Consumer…

citeste articol +
Review Lenovo IdeaPad Z360
Review Lenovo IdeaPad Z360

În acest review testăm un ultraportabil de 13.3 inch de la Lenovo cu hardware puternic care în mod special pentru un ultraportabil beneficiază de unitate optică, toate acestea…

citeste articol +