Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review Asus G73SW 3D
Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D Review Asus G73SW 3D

Review Asus G73SW 3D

14.03.2011

Producator Asus / Categoria Gaming

8,7
8,7
Design inspirat de bombardierul Stealth american F-117, ecran FULL HD, o greutate ce poate dăuna grav sănătății în cazul în care dorim sa-l luam mereu cu noi, consum cât al unei mici gospodării și o pereche de ochelari... 3D. Bineînțeles, vom analiza cel mai mare portabil 3D de la ASUS: G73SW 3D, un gigant de 17.3 inch.   

2019 vizualizari

ASUS G73SW 3D este echipat cu un ecran mat de 17.3 inch care va mulţumi până şi pe cei mai exigenţi utilizatori. Culorile sunt redate foarte bine, calde iar luminozitatea ecranului se situează peste medie. Cireaşa de pe tort o reprezintă rezoluţia nativă a acestuia: 1920 x 1080 pixeli în format 16:9, însemnând că puteţi reda fără nici o problemă conţinut multimedia full HD.Asus G73SW 3D

Fiind mat, nu veţi avea probleme de reflexie în zonele puternic luminate, precum spaţiile exterioare, deşi dacă ţinem cont de gabaritul acestuia nu credem că vom întâlni utilizatori de G73SW 3D pe bancă în parc prea curand.
Singurul minus al ecranului îl constitue gradul de libertate pe verticală; alăturat puteţi observa înclinarea maximă a acestuia, iar pentru personele înalte acest lucru poate constitui o problemă.

De departe cel mai mare plus al acestui model însă îl reprezintă faptul că poate reda conţinut 3D folosind tehnologia proprietară nVIDIA: 3D Vision. Ea presupune îndeplinirea a trei cerinţe tehnice:

- placă video compatibilă;
- kitul 3D Vision ce conţine ochelarii şi receptorul;
- ecran ce suportă o rată de refresh de 120Hz.

Rata de refresh de 120Hz a ecranului este necesară deoarece ochelarii sunt stereoscopici. Acest lucru presupune că imaginea vizualizată este compusă, de fapt, din două frame-uri, fiecare dintre ele fiind transmise la 60Hz. Avantajul faţă de 3D-ul anaglif (cel pentru care se folosesc ochelarii red-cyan) îl constitue faptul că ne putem deplasa cât ne permite unghiul de vizibilitate pe orizontală sau verticală, fără riscul ca imaginea să devină blurată, neclară. De asemenea, această rată de refresh se păstrează şi când folosim portabilul în modul 2D, reducându-se riscul de blurare care se mai poate întâlni la ecranele cu o rată de refresh de 60Hz.

Ce am apreciat, de asemenea, la acest model este integrarea senzorului în portabil, deasupra ecranului în stânga camerei web. Este un plus faţă de vechea gamă în care senzorul era vândut separat sub forma unui modul ce se conecta pe portul USB. În momentul în care este redat conţinut 3D, se aprinde un mic led de culoare verde.

Senzaţia 3D este oferită de modul de setare al adâncimii de câmp. Dacă pe modelele cu senzor extern acesta se putea micşora/mări cu ajutorul unei rotiţe situate pe acesta, în cazul ASUS-ului G73SW 3D acest lucru se realizează fie din soft, fie prin combinaţia de taste CTRL + F3 (pentru micşorare) / CTRL + F4 (pentru mărire).
Adâncimea de câmp este setată implicit la valoarea de 15% şi se recomandă mărirea ei în trepte mici, pentru a da timp ochilor să se acomodeze cu imaginea.

Perechea de ochelari Asus G73SW 3Da rămas neschimbată, dar este confortabilă chiar şi în timpul sedinţelor prelungite de gaming şi vine si cu piese ajustabile pentru nas, pentru a se potrivi cât mai bine. Încărcarea acumulatorului se face cu ajutorul unui cablu USB <-> mini USB. Durata de viaţă a bateriei ar trebui să fie de aproximativ 40 de ore, deşi cred că le-am depăşit cu brio în perioada de testare între încărcări. Odată ochelarii porniţi, dacă nu recepţionează semnal de la senzorul inclus, după 10 minute se închid automat pentru a economisi energia bateriei. Singurul lucru de care trebuie ţinut cont este că nu ar trebui atinsă lentila, deoarece se murdăreşte foarte repede şi vom avea nevoie de o bucată de pânză să o curăţăm mereu, la îndemână.

Filme sau jocuri 3D? Deşi numărul de filme în format 3D a început să crească, în principal, ASUS G73SW 3D va fi folosit pentru jocuri, deoarece nVIDIA are pe site-ul oficial, afişată o listă cu peste 400 de titluri de jocuri ce pot fi rulate şi în 3D. Lista poate fi consultată aici.

Jocurile testate în mod 3D, într-adevăr sunt mult mai spectaculoase, mai ales cele de tip First Person Shooter, şi în pofida reticenţei de a viziona conţinut 3D pentru perioade lungi de timp, vă pot confirma că după o sesiune de jucat de aproximativ zece ore, nu am resimţit nici o durere semnificativă în zona ochilor sau a capului. Totuşi, această senzaţie poate diferi de la utilizator la utilizator.

O experienţă multimedia presupune, pe lângă imagine, şi sunet. În cazul de faţă, sunetul este asigurat de două difuzoare situate deasupra tastaturii şi acoperite de o mască neagră din metal. Acestea sunt responsabile cu sunetele medii şi înalte, pentru cele joase punându-ni-se la dispoziţie în partea de dedesubt un subwoower. Deşi este de mici dimensiuni, putem afirma că îşi îndeplineşte sarcinile de serviciu cu succes. Sunetul este cald şi poate acoperi o cameră de dimensiuni mari fără probleme. Sunetul este certificat Creative EAX5, ceea ce înseamnă că poate reda sunetele din jocuri foarte apropiate de cele reale. Dar şi acest capitol are un minus: placa audio din dotare este una stereo, aşadar dacă doriţi să conectaţi un sistem 5.1 sau 7.1 va trebui achiziţionată o placă de sunet adiţională. Şi cum port de extensie intern nu există, singura posibilitate devine o placă pe USB.                                   

Asus G73SW 3D Asus G73SW 3D
                                                                                                                               
Notele noastre  
Media obtinuta 8,7
Design/Materiale
10
10
Performanta
9
9
Portabilitate
7
7
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6

Ai votat deja acest review.
Media obtinuta ( 169 voturi ) 5,9

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Gaming , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 45%, Portabilitate 15%, Raport Preţ/Calitate 20%

Comenteaza


Din aceeasi categorie

8,3 Review Maguay MyWay P1501m
Review Maguay MyWay P1501m

Modularitate, acesta este cuvântul definitoriu pentru gama de laptop-uri a producătorului românesc Maguay. Având o vastă experienţă pe piaţa business, începând…

citeste review +
8,9 Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M)
Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M)

După autopsia lui M17x R3, mi-am dat seama că Alienware nu este tehnologie extraterestră ci doar avangardistă într-un design nonconformist, iar NVIDIA prin GTX 580M îşi…

citeste review +

Te-ar putea interesa si:

Review Sony VAIO VPCSB2L1E
Review Sony VAIO VPCSB2L1E

Modificările cu care Sony întâmpină clieţii fideli gamei S, încep cu noua arhitectură Sandy Bridge generaţia a doua şi se continuă cu un nou design, o placă video…

citeste articol +
Review Asus N73SV
Review Asus N73SV

ASUS a trimis pe bancul de probă un mamut de 17.3 inch, modelul N73SV.  Portabilul aduce pe piață două noi componente ce au fost lansate pe piaţă azi, 5 Ianuarie la CES (Consumer…

citeste articol +
Review Toshiba Qosmio X500-13R
Review Toshiba Qosmio X500-13R

A venit rândul ca Toshiba să contra atace pe segmentul notebook-urilor destinate gaming-ului. Toshiba Qosmio X500-13R depășește limitele fizice ale unui notebook creat pentru…

citeste articol +