Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Review Asus G51J 3D
Review Asus G51J 3D Review Asus G51J 3D Review Asus G51J 3D Review Asus G51J 3D Review Asus G51J 3D Review Asus G51J 3D

Review Asus G51J 3D

12.09.2010

Producator Asus / Categoria Gaming

8,1
8,1
Intel Core i7 720QM, Nvidia GeForce GTX 260M și tehnologia Nvidia 3D Vision cu ochelari 3D activi fac din Asus G51J 3D un adevărat partener de distracție fie ca este vorba de Jocuri 3D sau filme 3D. Toate notebook-urile lansate sub sigla ASUS ROG (REPUBLIC OF GAMERS) nu dezamăgesc în ceea ce privește performanța, și aventura nu s-a terminat, luna aceasta așteptăm să apară noile modele Asus ROG G53 și G73. Dar cum nimic nu este perfect în acest review pentru Asus G51J despicăm firul în patru și raportăm elementele pozitive și negative ale acestui laptop 3D.

8 comentarii / 1552 vizualizari

Asus G51J 3D

Carcasa lui Asus G51J este identică cu cea pe care o găsim pe seria Asus G60 chiar dacă acesta din urmă are ecranul de 16 inch. Practic au pus un ecran de 15.6 inch pe aceeași carcasă, diferențele între cele doua ecrane fiind foarte mică. Singurele elemente care diferențiază cele două carcase sunt ornamentele albe de pe lateralele ecranului (la exterior) care se aprind când acesta este deschis și are alimentatorul conectat.

Pentru a vă face imagine foarte clară despre cum arată vă invităm să vizitați galeria de imagini - Asus G51J 3D.

În esență arată așa cum ar trebui să arate un laptop de gaming. Pe exteriorul ecranului avem o combinație de nuanțe de albastru și gri. Tot aici găsim și logo-ul R.O.G. luminat cu un led alb dinspre interior atunci când notebook-ul este pornit, este un efect interesant.

Restul laptop-ului este îmbrăcat în negru, fie el mat sau lucios. Zona de așezare a palmelor este dintr-un material “catifelat” care se simte foarte fin la atingere (Soft Touch Palm Rest îl numesc cei de la ASUS) dar care se murdărește destul de repede și este oarecum greu de curățat.Asus G51J 3D

Din design, la ASUS G51J 3D, fac parte și câteva elemente din metal, cromate. Acestea sunt balamalele ecranului și zona care înconjoară touchpad-ul, inclusiv butoanele acestuia sunt tot din metal cromat. Aspectul butoanelor este în regulă dar utilitatea lor este puțin scăzută deoarece se apasă mai greu și fac un zgomot sensibil mai mare decât cele întâlnite uzual pe notebook-uri. Putem trece însă cu vederea acest aspect deoarece probabil vor fi rar folosite, pentru jocuri întotdeauna este nevoie de un mouse.

Touchpad-ul în sine este bine echilibrat în ceea ce privește sensibilitatea și dimensiunile.

Asus G51J 3DTastatura ar fi fost una decentă pentru un notebook multimedia, pentru gaming însă este destul de înghesuită. Practic este o tastatură pentru un notebook de 15.6 inch cu dimensiuni normale, având în vedere ca acest notebook nu încape efectiv într-o geantă obișnuită pentru laptop de 15 inch ne așteptam la mai mult, spațiul există din belșug. Puteți observa în fotografii cât spațiu au irosit cei de la Asus când au dimensionat tastatura.

În privința utilizării pentru programe office nu este o tastatură sub media de confort întâlnită la notebook-urile de 15.6 inch. Este de asemenea suficient de rezistentă și silențioasă iar inscripționarea tastelor este una de calitate. Un plus este faptul că este iluminată, intesitatea luminii de sub taste fiind reglabilă în trei trepte de putere cu ajutorul combinației de taste Fn+F3/F4. Zona numerică nu iese cu nimic în evidență, este doar mai îngustă decât restul tastaturii acest lucru făcând-o neatractivă în a fi utilizată, sper că într-un final fericit ASUS sa facă partea numerică a tastaturii utilizabilă. La majoritatea modelelor acestă zonă nu este confortabilă (mai ales că în momentul de față vorbim despre un notebook dedicat gamerilor).

Asus G51J 3DZona unde este poziționată camera web și microfonul este interesant imaginată de designer pentru modelul ASUS G51J 3D, puțin atipică dar cu un aspect care se încadrează foarte bine în linia generală de design a notebook-ului.
Materialele din care este construită carcasa sunt în mare măsura de buna calitate și destul de rigide. La capitolul ergonomie sunt câteva elemente ce merită amintite. Deasupra tastaturii pe zona unde este și butonul de power sunt alte trei butoane touch-sensitive care au următoarele funcții: cel cu emblema ROG schimbă modurile de afișare a culorilor pe ecran (asus splendid utility), următorul schimbă modul de utilizare al energiei (asus power4gear) iar cel mai din dreapta are funcția de oprire a touchpad-ului. 

Dimensiunile 375 x 265 x 34.3-40.6 mm și greutatea de 3.3 Kg (cel cu baterie de 9 celule ajunge la 3.5 Kg probabil) trădează faptul că este un notebook masiv, mult peste media celor de 15.6 inch. Nu este tocmai ușor de plimbat în fiecare zi, iar dacă intenționați să vă achiziționați o geantă pentru laptop vă recomandăm una pentru 17 inch sau mai bine un rucsac. Încărcătorul este de asemenea foarte mare și greu.

Notele noastre  
Media obtinuta 8,1
Design/Materiale
8
8
Performanta
9
9
Portabilitate
6
6
Raport pret/calitate
8
8

Notele vizitatorilor  
Design/Materiale
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Performanta
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5
Portabilitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6
Raport pret/calitate
80
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6

voteaza
Media obtinuta ( 127 voturi ) 5,4

Media obtinuta este medie aritmetica ponderata.

Pentru categoria Gaming , criteriile au urmatoarele ponderi:
Design/Materiale 20%, Performanţă 45%, Portabilitate 15%, Raport Preţ/Calitate 20%

Comentarii (8)

  • first_vision

    First_vision la 10:59, 2010-09-13

    Salut,

    Foarte tare review-ul, dar vezi ca ai dat-o rau in bara cu ponderile. Sunt degustibus, dar tu nu ai pus deloc sare...

    Nu se poate ca la un laptop de jocuri sa ai ponderile Design/Materiale 20%, Performanţă 30%, Portabilitate 20%, Raport Preţ/Calitate 30%.

    Performanta la un asemenea sistem ar trebui sa conteze cel putin 50%, portabilitatea maxim 10%.
    Un laptop de gaming poate fi considerat un desktop replacement...nu il iei la serviciu cu tine...nu il tii in spate toate ziua...sta pe masa. il iei cu tine doar atunci cand te duci la un lan party.

    Stabileste publicul tinta inainte de a da ponderile. I rest...keep up the good work. congrats.

    Spor.

  • Costi

    Costi la 11:21, 2010-09-13

    Salut,
    Este o opinie pertinenta, o sa ne gandim la un sistem de ponderi in functie de targetul laptop-ului, pana acum am folosit aceeasi masura pentru toate dar este adevarat ca la un laptop pentru gameri conteaza mai mult puterea decat portabilitate. In curand sper sa venim cu o solutie de notare potrivita fiecarui segment. Oricum cu 10% pondere portabilitate nu stiu daca este potrivit, este gaming dar ramane un laptop nu un desktop. Multumim de feedback!

  • Autogreen.ro

    Autogreen.ro la 10:57, 2010-09-14

    De mult nu am văzut un review atât de bine făcut. Autorul merită toate felicitările.

  • Costi

    Costi la 12:20, 2010-09-14

    Multumim de apreciere!
    Incurajarile de acest fel ne motiveaza sa facem review-uri din ce in ce mai relevante si mai profesionale.

  • sorin

    Sorin la 13:14, 2010-09-14

    Apropo, de ce ati dat verdict "nu se poate juca" la jocurile care au scos peste 40 de FPS? - COLIN McRAE Dirt2 merge bine pe acest laptop....

  • Costi

    Costi la 13:21, 2010-09-14

    Salut Sorin,

    Am scris justificarea: "Dirt2 a avut o problemă, deși frame rate-ul a fost foarte bun, jocul a agățat îngrozitor, efectiv nu se putea juca, probabil o problemă de driver, nu am avut timp să încercăm și alte drivere. Așteptăm feedback de la voi dacă ați încercat Dirt2 pe același laptop sau pe un altul cu Nvidia GTX 260M și ați întâmpinat aceeași problemă". Media FPS a fost buna dar la cateva secunde (5-10) se bloca pentru cateva fractiuni de secunda acest lucru il face nejucabil, stiu ca in mod normal acest joc ar trebui sa ruleze fara probleme pe acest laptop. Am impartasit o experienta reala FPS este ceva sintetic ca majoritatea testelor.

  • Sorin

    Sorin la 13:25, 2010-09-14

    Da, am citit justificarea. Ciudat, la mine a mers ok, cursiv....

  • Costi

    Costi la 13:28, 2010-09-14

    Probabil alt driver, multumim ca ne-ai informat. Noi am considerat ca merita punctat faptul ca a fost singurul joc cu problema asta.

sus

Comenteaza


Din aceeasi categorie

8,3 Review Maguay MyWay P1501m
Review Maguay MyWay P1501m

Modularitate, acesta este cuvântul definitoriu pentru gama de laptop-uri a producătorului românesc Maguay. Având o vastă experienţă pe piaţa business, începând…

citeste review +
8,9 Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M)
Review Alienware M17x R3 (NVIDIA GeForce GTX 580M)

După autopsia lui M17x R3, mi-am dat seama că Alienware nu este tehnologie extraterestră ci doar avangardistă într-un design nonconformist, iar NVIDIA prin GTX 580M îşi…

citeste review +