Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Intel deschide un magazin online de aplicaţii software şi anunţă noi procesoare Intel Atom

15.09.2010

Centrul Intel AppUp dedicat netbook-urilor a devenit disponibil şi integrează noi aplicaţii Adobe AIR, Microsoft Silverlight şi suport din partea Asus, Best Buy, Croma şi Dixons.
Intel deschide un magazin online de aplicaţii software şi anunţă noi procesoare Intel Atom

În timpul prezentărilor susţinute în cea de-a doua zi a Intel Developer Forum, Intel a comunicat progresele realizate de companie în materie de soluţii hardware şi software, ca urmare a dezvoltării produsului System-on-a-Chip (SoC) bazat pe familia de procesoare Intel Atom.

Ţinând cont de previziunile care spun că miliarde de dispozitive noi vor fi conectate la Internet, Renée James, Senior Vice President şi General Manager, Intel Software and Services Group, şi Doug Davis, Vice President, General Manager Embedded and Communications Group au prezentat planurile de extindere ale procesorului Intel Atom, acesta putând fi integrat în viitor în noua generaţie de netbook-uri, tablet PC-uri, echipamente electrocasnice, dispozitive de tip embedded şi artphone-uri.

Renée James, “Cele mai bune experienţe sunt cele create pe arhitectură Intel”

În timpul discursului susţinut în Moscone Center West din San Francisco, Renée James a menţionat faptul că platformele de dimensiuni reduse, dar optimizate, împreună cu software compatibil, vor oferi umătorul nivel de performanţă, generând o experienţă personală specială în universul digital al fiecăruia – de la PC-uri la artphone-uri şi maşini, dar şi orice alt dispozitiv conectat la Internet.

Având ca scop crearea unei experienţe comune de computing, Renée James a anunţat deschiderea centrului de aplicaţii Intel AppUp dedicat netbook-urilor. Centrul include aplicaţii de divertient, programe pentru reţelele sociale, jocuri şi programe de productivitate, special create pentru a fi instalate pe netbook-uri, unele oferite gratuit, altele contra cost. Pentru a încuraja utilizatorii să încerce noile aplicaţii, Intel AppUp pune la dipoziţie soluţia “try before you buy”, utilizatorii putând astfel testa tot felul de aplicaţii, pe care ulterior să le poată achiziţiona. Lansarea s-a făcut remarcată şi prin disponibilitatea aplicaţiilor Adobe AIR şi a aplicaţiilor dezvoltate de alte companii, precum Accuweather, Barnes & Noble, Funkitron, Gibson Guitars, iWin, Kaplan, KONAMI şi Lifetime.

Dorind ca prin acest centru de aplicaţii să se adreseze utilizatorilor de netbook-uri din întreaga lume, Renée James a anunţat parteneriate cu Best Buy, Dixons şi Croma. Aceştia s-au angajat să instaleze pe orice netbook ce va fi vândut prin magazinele pe care le deţin aplicaţia Intel AppUp şi să pună la dispoziţia utilizatorilor ce deţin deja un netbook un link de descărcare. Oficialul Intel a anunţat de asemenea planurile companiei ASUS de a lansa în luna octombrie o versiune proprie a centrului Intel AppUp, denumită “asus app store”.

În timpul discursului său, Renée James a mai subliniat beneficiile programului Intel AppUp Developer, dezvoltat pentru a crea aplicaţii dedicate end-userilor şi pentru a oferi noi oportunităţi de venituri dezvoltatorilor independenţi şi furnizorilor de software, prin intermediul fundaţiei Intel Million Dollar Development. Rick Vanner, de la The Game Creators, a fost câştigătorul secţiunii “Most Innovative Application” în cadrul concursului Intel Atom Developer Challenge, el dezvoltând un joc denumit “Goals”. Renée James a introdus de asemenea identificatorul ISV “On Intel AppUp”, dezvoltat pentru a ajuta programatorii să îşi promoveze aplicaţiile în centrul Intel AppUp.

Oficialul Intel a declarat faptul că oferirea unei experienţe de computing similare pe mai multe echipamente este doar o parte din puzzle. Sistemele de operare deschise, precum proiectul MeeGo, creat de Intel şi Nokia şi găzduit de Linux Fundation, permit dezvoltatorilor să creeze şi să producă programe deosebite. Apreciind contribuţiile aduse acestui proiect de către liderii din industrie, Renée James a discutat şi despre MeeGo şi varietatea de echipamente ce folosesc acest sistem de operare, dar şi despre cum dezvoltatorii de software şi viitorul runtime MeeGo Web ce urmează a fi lansat în octombrie, vor schimba modul în care aplicaţiile sunt scrise. Amino, unul dintre pionierii Internet TV-ului, a urcat pe scenă alături de Renée James pentru a demonstra modul în care compania sa foloseşte flexibilitatea sistemului de operare MeeGo pentru a oferi o soluţie TV Meego inteligentă.

Doug Davis: Inteligenţă, conectivitate, o nouă experienţă

Discutând rolul important pe care îl joacă brand-ul Intel Atom în livrarea de echipamente de calcul, Davis a discutat despre întreaga serie de procesoare Intel Atom şi cum, prin aceasta, compania oferă soluţii bazate pe arhitectură Intel, depăşind graniţa PC-urilor. Davis a mai atras atenţia şi asupra faptului că soluţiile bazate pe Intel Atom pot oferi o platformă ideală pentru conectivitatea la Internet şi permit integratorilor să creeze un design atractiv pentru sistemele pe care le vor comercializa.

În timpul discursului său, Davis a lansat “Tunnel Creek”, o nouă serie de procesoare Intel Atom E600 SoC concepută special pentru aplicaţii integrate cum ar fi sisteme de infotainment integrate în maşini, dispozitive “art grid” şi telefoane media pe IP. Tehnologia System-on-a-Chip permite integrarea de capabilităţi adiţionale pe nucleu, făcându-l interconectabil, lucru ce oferă o flexibilitate crescută. Datorită faptul că noile procesoare sunt uşor de integrat, furnizori printre care OKI Semiconductor, Realtek Semiconductor şi STMicroelectronics vor oferi chipseturi interconectate, iar alte companii precum Dialog Semiconductor şi ROHM Co. vor oferi produse din siliciu ce pot fi integrate în sistem, care potrivit lui Davis, vor ajusta voltajul şi vor sincroniza ceasurile.

Discursul lui Davis a continuat prin oferirea de detalii cu privire la un viitor procesor Atom configurabil, cu nume de cod “Stellarton”. Noul chip va fi compus dintr-un procesor Atom E600 şi un dispozitiv FPGA Altera, fapt care oferă o libertate în plus pentru utilizatorii ce doresc să încorporeze sisteme I/O proprietare şi permite dezvoltatorilor să diferenţieze astfel design-ul, sistemul oferind posibilitatea de a face modificări rapide, în funcţie de necesităţi.

Tehnologia SoC include suport 3D, capacităţi de codare H.264 high definition pentru modelele care folosesc funcţia “sync-and-go” între echipamentele electrocasnice conectate la reţea şi dispozitivele portabile. Tehnologia SoC este prevăzută cu capabilităţi de gestionare a consumului, oferind posibilitatea de a închide părţi ale chip-ului în momentul în care acestea sunt inactive. Un kit de dezvoltare software şi instrumente cunoscute pentru integrarea aplicaţiilor vor fi disponibile, ele putând fi folosite de integratori pentru a micşora timpul de dezvoltare. Davis a anunţat că ADB, Samsung, Sagemcom şi Technicolor plănuiesc să producă sisteme set-top box bazate pe tehnologia SoC.

Oficiali ai companiilor Microsoft, Dell şi Visteon au urcat pe scenă alături de Davis. Microsoft a anunţat realizarea portării Windows Embedded Standard 7 şi Windows Media Center pe arhitectura Intel şi au prezentat echipamente prototip create de Acer şi ASUS. Dell a anunţat că pregăteşte de lansare un echipament mobil convertibil bazat pe procesorul Intel Atom, urmând ca acesta să apară pe piaţă la sfârşitul acestui an. Visteon a demonstrat capabilităţile seriei de procesoare Atom E600 integrate într-o platformă infotainment auto. Davis a amintit produsele ce vor fi bazate pe viitorul sistem Intel SoC, denumit “Oak Trail”.

Deoarece Intel consideră că piaţa trebuie să ofere soluţii diversificate, au fost incluse demonstraţii ale ExoPC, ce foloseşte Microsoft Windows Embedded Standard 7 ca sistem de operare, un WeTab cu MeeGo şi un Cisco Cius cu sistem de operare Android.

 

Comenteaza