Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri

beta

BlogspotFeed facebooktwitterdelicious
  Prima pagina » Noutati » Intel a descoperit o eroare de design în chipset urile Sandy Bridge

Intel a descoperit o eroare de design în chipset-urile Sandy Bridge

04 februarie 2011
Compania Intel a descoperit o problemă de design în cipurile suport recent lansate - seria Intel 6, nume de cod Cougar Point - și au implementat deja o soluție.
Intel a descoperit o eroare de design în chipset-urile Sandy Bridge

În unele cazuri, porturile Serial-ATA (SATA) din chipset se pot degrada în timp, afectând performanțele și funcționalitatea tuturor dispozitivelor conectate printr-un port de acest tip, precum hard-diskurile și unitățile optice, se arată într-un comunicat al companiei. Chipsetul este utilizat în PC-uri cu procesoarele Intel Core Sandy Bridge. Intel a oprit livrarea cipurilor afectate și a început fabricarea unor noi cipuri ce vor remedia problema. Microprocesoarele Sandy Bridge și nici alte produse nu sunt afectate de această eroare de design.

Compania dorește să înceapă livrarea către clienți a ultimei versiuni de chipset la sfârșitul lunii februarie și se aşteaptă la o revenire completă în luna aprilie. Intel își susține produsele și este dedicată calității acestora. Pentru producătorii de sisteme de calcul și alți clienți care au cumpărat chipset-uri, sau sisteme afectate de această problemă, Intel va lucra cu partenerii OEM să accepte returnarea chipset-urilor defecte și oferă suport pentru modificările și înlocuirile necesare pentru plăcile de bază, sau sistemele de calcul. Sistemele ce conţin cipuri afectate au fost puse în vânzare din 9 ianuarie, iar compania consideră că există puțini consumatori afectați de această problemă. Singurele sisteme vândute clienților finali cu posibile defecte sunt Core i5 și Core i7 Sandy Bridge. Intel consideră că aceştia se pot folosi în continuare de sistemele lor cu încredere, în timp ce vor colabora cu producătorii pentru a găsi o soluție permanentă.

 Sursa: newsroom.intel.com