Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Apple A5x vs. nVIDIA Tegra 3

19.03.2012

Când Apple a dezvăluit cea de-a treia generație de tablete iPad, compania a afirmat că noul procesor, Apple A5x, oferă de 4 ori mai multă putere grafică decât procesorul nVIDIA Tegra 3, unul dintre cele mai rapide procesoare pentru dispozitive mobile.
Apple A5x vs. nVIDIA Tegra 3

Acum că noua tabletă este disponibilă publicului larg mai multe site-uri specializate, printre care și Gizmondo și Laptop Magazine, au testat puterea grafică oferită de noul procesor. Folosind software-ul GLBenchmark, s-a putut observa că, într-adevăr, tableta iPad a depășit performanțele oferite de ASUS Transformer Prime ce folosește procesorul nVIDIA Tegra 3. Deși nu a oferit chiar de 4 ori mai multă putere grafică este clar că noul procesor de la Apple este mai bun, dar doar în ceea ce privește puterea grafică. Celelalte teste efectuate nu sunt atât de bine definite. Deși procesorul nVIDIA Tegra 3 dispune de 4 nuclee CPU și 12 nuclee pentru grafică, acesta are performațe grafice mai slabe decât Apple A5x cu 2 nuclee CPU și 4 nuclee pentru grafică.

Sursa: liliputing.com

 

 

Comentarii (0)

    sus

    Comentează

    Te-ar putea interesa si:

    Intel lansează Thunderbolt: tehnologia transferurilor de date ultra-rapide
    Intel lansează Thunderbolt: tehnologia transferurilor…

    Intel lansează Thunderbolt, tehnologia care combină transferurile de date ultra-rapide cu conectarea la afişaje HD pentru a permite noi utilizări şi dispozitive periferice.

    Va lansa Apple tableta iPad 3 pe 7 martie?
    Va lansa Apple tableta iPad 3 pe 7 martie?

    Apple a trimis invitații pentru evenimentul din data de 7 martie ce va avea loc în San Francisco, și unde mulți dintre noi speră să aibe loc lansarea noii tablete iPad 3.

    ASUS Eee Pad Transformer Prime, cu nVIDIA Tegra 3 și Android 4
    ASUS Eee Pad Transformer Prime, cu nVIDIA Tegra 3…

    Președintele companiei ASUS, Jonney Shih, a fost entuziasmat să prezinte Eee Pad Tranformer Prime, un hibrid, o parte tabletă o parte netbook, ce va rula sistemul de operare Android…

    ASUS intenționează să lanseze o tabletă cu procesor quad-core Tegra 3
    ASUS intenționează să lanseze o tabletă cu procesor…

    ASUS Eee Pad Transformer este, probabil, cea mai iubită tabletă datorită raportului preț/caracteristici foarte bun. Cu toate acestea, compania taiwaneză lucrează la o nouă tabletă…