Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uriReview Lenovo G560

03.10.2010
Modelul G560 de la Lenovo reprezintă cel mai recent din gama Esenţial. Astfel se presupune ca el să conţină doar componentele ce ne sunt necesare pentru a-l folosi în viata de zi cu zi, deşi modelul oferă câteva surprize plăcute.

Lenovo_G560_1Lenovo G560 este construit în jurul procesorului pe nucleu Arrandale ce a apărut pe piaţă la începutul anului. Deşi este primul din serie, 330M prin cei 2.13 GHz oferă puterea de calcul necesară pentru aplicaţiile obişnuite ce vor rula pe portabil. Fiind orientat către segmentul buget, nu este de mirare că placa video folosită nu este dedicată, ci cea integrată în procesor respectiv modelul GMA 5700 sau GMA HD. După cum spune si denumirea ea poate reda cu success filmele în rezolutie HD, dar în ce priveste jocurile, dacă nu doriti doar jocuri on-line sau titluri apărute pe piata de cativa ani, mai bine vă orientati către alt laptop.

Modelul G560 are carcasa din plastic negru şi este lucios prin urmare urmele de amprente nu vor lipsi niciodată. Tot lucios este şi ecranul LED ce oferă culori vii dar are un unghi de vizibilitate foarte îngust. Tastatura este cea cu care Lenovo ne-a obişnuit, tastele fiind suficient de mari ai neobositoare la utilizarea îndelungată, dar tastatura alfanumerică este destul de înghesuită in partea dreaptă. Touchpad-ul nu are butoane dedicate, ci sunt integrate in aceeaşi zonă şi sunt marcate vizual; pentru cei obişnuiţi cu un touchpad clasic acomodarea durează ceva timp dar aceasta modificare conduce la reducerea preţului final, prin reducerea plasticului folosit.

Conectivitatea este asigurată de placa wireless draft N şi o multitudine de porturi: VGA, HDMI, 3 porturi USB din care unul este combo USB/ e-Sata precum şi un slot pentru express card 34.

Taste dedicate pentru media player nu găsim, nici măcar pentru volum dar funcţiile uzuale se pot găsi prin combinaţia de taste Fn plus tastele funcţionale.

Portabilitatea este asigurată de o baterie cu 6 celule ce oferă o durată de viată de peste 3 ore jumătate in conditii de utilizare obişnuite (navigare pe internet, editare de documente); durată ce se situează peste media segmentului de piată din care face parte.


Apreciem   Nu apreciem
Positive  Durata de viată a bateriei
Negative  Unghiurile mici de vizibilitate ale ecranului
Positive  Portul e-Sata integrat
Negative  Butoanele integrate in touchpad
Positive  Slotul pentru express card
Negative  Plasticul lucios folosit 


Citeste mai mult pe: computershopper.com

Comentarii (2)

 • mihai marta

  Mihai Marta la 11 mai 2011, 01:13

  mia crapat windowsu si am reinstalat acelas windows dar nu am driverele.
  ma intereseaza cum se numeste driveru la placa vidio si grafica,am cautat GMA 5700HD si nu gasesc
  daca ma pueti ajuta
  multumesc

 • Wimpy

  Wimpy la 29 iul 2011, 20:44

  Slam dunkin like Shaquille O'Neal, if he wrote ifnoramvtie articles.

sus

Comentează