Ultimele review-uri, stiri si noutati despre laptop-uri ,notebook-uri











Marii producători pregătesc notebookuri bazate pe cipuri ARM

24.06.2011

Un număr mare de producători de sisteme de calcul portabile, au afirmat că se pregătesc să introducă pe piața de PC-uri mainstream, notebookuri echipate cu procesoare ARM.
Marii producători pregătesc notebookuri bazate pe cipuri ARM

Printre marile companii ce se pregătesc să lanseze notebookuri bazate pe cipurile ARM se numără și ASUS, Acer, Toshiba și Samsung.

Conform tgdaily.com, sistemele prevăzute cu o arhitectură ARM vor fi disponibile la sfârșitul anului 2011, deși anul 2012 este mult mai probabil a fi anul lansării dispozitivelor ce vor rula un sistem de operare Windows 8.

Sistemele ARM prevăzute cu sisteme de operare Google Android au fost lansate acum câșiva ani în ură sub numele de smartbook-uri. Totuși, dispozitivele nu au putut face față concurenței și au fost scoase din producție.

Tudor Brown, CEO al ARM, a afirmat de curând că cipurile ARM alăturate unui sistem de operare stabil Windows 8 ar putea fi capabile să acopere aproximativ 40% din piața notebookurilor până în 2015

Brown a adăugat că parteneriatul cu Microsoft permite ambelor companii să creeze drivere noi, permițând în același timp companiei lui să intre pe piața notebookurilor.

Menționăm faptul că mai mulți producători intenționează să lanseze notebookuri bazate pe cipuri ARM cu prețuri mai mici de 299$.

Opțiunile de procesoare include nVIDIA Tegra, Qualcomm Snapdragon și diferite SoC-uri de la Texas Instruments

 

Comenteaza




Te-ar putea interesa si:

Intel Atom 14 nm disponibil în 2014
Intel Atom 14 nm disponibil în 2014

Intel domină piața desktopurilor, cu cei de la AMD în spatele lor, dar când vine vorba de piața dispozitivelor mobile, cipurile ARM sunt la putere, iar Intel încearcă să câștige…

citeste articol +
HP face teste cu Windows 8 și Touchpad
HP face teste cu Windows 8 și Touchpad

Echipa HP ce se ocupă de componentele hardware a făcut mai multe teste cu sistemul de operare Windows 8 și TouchPad-urile HP. Compania a anunțat în august că intenționează să întrerupă…

citeste articol +
Samsung adaugă Seriei 9 un nou model de notebook cu ecran de 11.6 inch
Samsung adaugă Seriei 9 un nou model de notebook…

Samsung intenționează să lanseze un nou model de notebook Seria 9 ce va fi prevăzut cu un ecran de 11.6 inch și va oferi performanțe uimitoare.

citeste articol +
Toshiba extinde Seria R800 cu noi modele din gamele Protégé, Tecra şi Sattelite Pro
Toshiba extinde Seria R800 cu noi modele din gamele…

Toshiba își extinde gama de computere destinate profesioniștilor prin laptopuri subțiri, ușoare și durabile. Noua serie R800 include modele cu trei dimensiuni diferite: modelul R830…

citeste articol +